-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 03

Pajūrio dangus pasidavė oro balionų pilotui iš Vilniaus

Karšto oro balionų varžybas „Klaipėdos krašto taurė 2014“ laimėjo vilnietis Vytautas Sviderskis. Jau įpusėjus varžyboms įsitvirtinęs viršuje, jis aplenkė ne tik vietos oreivius, bet ir būrį kitų patyrusių pilotų iš įvairių Lietuvos vietų.
„Klaipėdos krašto taurė 2014“
„Klaipėdos krašto taurė 2014“ / Eglės Digrytės nuotr.

V.Sviderskis surinko 14 106 taškus iš 18 000 galimų. Antro likusio kauniečio Gintauto Mockaičio sąskaitoje – 13 632 taškai. Trečią vietą užėmė ir geriausiai iš šešių varžybose dalyvavusių moterų pasirodė Agnė Simonavičiūtė iš Alytaus (13 020 taškų). Po aštuonių užduočių ji pirmavo, bet vėliau į priekį teko praleisti labiau patyrusius konkurentus.

Toliau geriausiųjų rikiuotėje – vilniečiai Tadas Gegevičius (12 088 taškai) ir Laurynas Komža (11 860). Visus rezultatus galite rasti čia.

Dėl taurės iš viso rungėsi 27 oreiviai. Jie į dangų kilo penkis kartus, kaip ir buvo suplanuota, atliko 18 užduočių – bandė pataikyti į ant žemės patiestus didžiulius kryžius, kirsti nurodytus virtualius taškus ore, keisdami skridimo kryptį suformuoti tam tikrą kampą.

Nė vienas skrydis nebuvo atšauktas dėl nepalankių oro sąlygų. Tiesa, šeštadienio vakarą būta abejonių, ar pavyks startuoti, mat pūtė gana stiprus vėjas. Pernai, kai vyko pirmos varžybos „Klaipėdos krašto taurė“, buvo surengti keturi skrydžiai.

Šiemet renginys tapo tarptautinis – kartu su lietuviais varžėsi pora latvių, o italas ir rusas dalyvavo tuo pačiu metu vykusioje fiestoje.

Kaip 15min.lt sakė varžybas surengusio Klaipėdos oreivių klubo prezidentė ir pilotė Renata Narbutė, pirmą kartą jose dalyvavo tiek daug pilotų, pirmą kartą jie pakilo iš Gargždų.

Organizatoriai ėmėsi ir švietimo, mat pajūrio gyventojai retai mato skraidančius balionus, todėl daugelis įsitikinę, kad tai yra pavojinga ar kad leisdamiesi balionai krenta. Kai kurie stebisi, kodėl vieni balionai skrenda trumpiau už kitus (pirmieji kyla su keleiviais, antrieji dalyvauja varžybose, todėl jiems atlikti užduotis užtrunka ilgiau).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius