Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 05

Penkiakovininkė Donata Rimšaitė laiškais graudina Tarptautinį olimpinį komitetą

Į Rusiją išvykusi penkiakovininkė Donata Rimšaitė ir jos globėjai neriasi iš kailio, kad lietuvė kuo greičiau apsivilktų šios šalies marškinėlius. Nepavykus susitarti su Lietuvos sporto vadovais, bandoma paveikti Tarptautinį olimpinį komitetą (IOC), rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Donata Rimšaitė
Lietuvos sporto valdininkai spaudimui nepasiduoda ir toliau laikosi nuostatos neleisti Donatai Rimšaitei startuoti olimpiadoje ir kituose tarptautiniuose turnyruose. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Ketinu gyventi Rusijoje ir gauti šios šalies pilietybę. Negaliu gyventi be sporto ir noriu varžytis su geriausiais pasaulio atletais, o ypač per 2012 metų olimpines žaidynes“, – laiške IOC prezidentui Jacques’ui Rogge’ui parašė 23-ejų D.Rimšaitė.

D.Rimšaitė rašo, kad tapo susiklosčiusių aplinkybių auka, ir prašo išimties tvarka jai leisti startuoti kitais metais vyksiančiose Londono olimpinėse žaidynėse.

„Aš Maskvoje ištekėjau už Rusijos piliečio. Mano asmeninis gyvenimas taip greitai keitėsi, kad neturėjau galimybės laiku paaiškinti savo veiksmų ir informuoti Lietuvos sporto valdininkų apie savo planus“, – teigia penkiakovininkė.

Tuo tarpu Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentas Artūras Poviliūnas mano, kad veikiausiai Rusijos sporto valdininkų parašytas ir sportininkės tik pasirašytas laiškas yra žūtbūtinės kovos dėl D.Rimšaitės statuso pradžia.

„Donata ištekėjo už ruso ir, dar šiemet gavusi Rusijos pilietybę, jau kitais metais galėtų startuoti tarptautinėse šiuolaikinės penkiakovės varžybose. Tačiau rusai taip ilgai laukti nenusiteikę“, – „Lietuvos rytui“ teigė A.Poviliūnas.

LTOK vadovas tikina, kad negarbingai pasielgusi ir Lietuvos sporto visuomenę apgavusi penkiakovininkė nėra aplinkybių auka, o jos žingsnis buvo seniai planuotas. Todėl Lietuvos pusė – LTOK ir Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija (LŠPF) – ir toliau laikosi nuostatos neleisti D.Rimšaitei startuoti olimpiadoje ir kituose tarptautiniuose turnyruose, antradienį rašo „Lietuvos rytas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius