Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 20

Penkiakovininkė Donata Rimšaitė oficialiai išbraukta iš olimpinės rinktinės kandidatų sąrašo

Penkiakovininkai Andrejus Zadneprovskis ir Donata Rimšaitė oficialiai išbraukti iš olimpinės Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašo. Tai ketvirtadienį padarė pirmąkart šiais metais posėdžiaudamas Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Vykdomasis komitetas.
Donata Rimšaitė
Donata Rimšaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

A.Zadneprovskis išbrauktas, nes baigė aktyvią sportinę karjerą, D.Rimšaitė – nes išvyko gyventi ir treniruotis į Rusiją. 2010 m. pasaulio vicečempionė nuo šių metų ketina atstovauti būtent šiai valstybei.

Tuo tarpu maratonininkė Živilė Balčiūnaitė, įtariama draudžiamų preparatų vartojimu, 2012 m. Londono olimpinių žaidynių kandidatų sąraše lieka.

„Jau pusmetis, kai aiškinamės, kalta Živilė ar ne. Atvejis tikrai neeilinis. Kol kas dar vyksta tyrimas. Federacija nuolat bendrauja su tarptautinėmis organizacijomis. Dirba ne tik sporto specialistai, bet ir medikai, teisininkai. Galbūt vasario mėnesį jau bus aišku. Aš linkęs manyti, kad Živilė nekalta...“ – teigė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis.

Posėdyje taip pat patvirtintas 2011 m. LTOK lėšų programoms „Londonas 2012“ ir „Rio 2016“ paskirstymas. Šiemet LTOK būsimųjų olimpiečių pasirengimui, jų aptarnaujančiam personalui skirs 3,6 mln. Litų. 2009 m. programai „Londonas 2012“ buvo skirta 5,6 mln. litų, 2010-aisiais – 3,05 mln. litų. 

Vykdomasis komitetas pritarė suteikti LTOK garbės narių vardus Juliui Vytautui Briedžiui, LTOK atkūrimo 1988 metais darbo grupės nariui, LTOK kultūros ir istorijos komisijos pirmininkui, bei Alfonsui Grumbinui, ilgamečiam LTOK nariui, Tarptautinės regbio federacijos viceprezidentui.

Apie pasirengimą X Europos jaunimo žiemos olimpiniam festivaliui, kuris vyks Čekijos mieste Liberece, informavo misijos vadovė Vida Vencienė. Lietuvai šiose varžybose atstovaus 14 sportininkų – biatlonininkai, dailiojo čiuožimo mėgėjai, kalnų slidininkai ir slidininkai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius