Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 06 04

Ramentai netrukdo Kęstučiui Navickui populiarinti badmintoną

Vietoje raketės – ramentai. Tokia šiuo metu yra geriausio Lietuvos badmintonininko Kęstučio Navicko kasdienybė. Prieš daugiau nei savaitę jam buvo atlikta kairiojo kelio operacija, dar pusmetį truks reabilitacija.
Badmintonininkas Kęstutis Navickas
Badmintonininkas Kęstutis Navickas

Sportininkas neslepia, kad Vokietijos badmintono Bundeslygos finale plyšęs priekinis kryžminis raištis buvo skaudus smūgis tiek fiziškai, tiek emociškai, tačiau dabar K.Navickas į ateitį žiūri optimistiškai ir jau planuoja ateities startus.

Pastaruosius 10 metų badmintonininkas gyveno ir treniravosi užsienyje – Vokietijoje, Anglijoje, į Lietuvą grįždavo retai, todėl dabar naudojasi proga – susitinka su seniai matytais žmonėmis, užsiima veikla, kuriai dėl intensyvaus treniruočių ir varžybų grafiko nelikdavo laiko.

Į Trakuose vykstančią „Čempionų stovyklą“ treniruotės vesti atvykęs sportininkas prisipažino, kad badmintono raketę paskutinį kartą laikė lemtingosios dvikovos, kurios metu gavo traumą, metu.

„Kai gavau traumą, nebuvo nei laiko, nei noro imti raketę į rankas. Iš pradžių slėgė ir apmaudas, ir liūdesys, o ir ligoninėse su rakete nemosikuosi. Bet dabar į viską žiūriu pozityviai. Apie karjeros pabaigą tikrai dar negalvoju, nes žinau, kad turiu dar daug neišnaudoto potencialo. Dabar, kol vyks reabilitacija, skirsiu daugiau laiko ekonomikos studijoms Kauno technologiniame universitete, o paskui dėsiu visas pastangas, kad vėl grįžčiau į didįjį sportą“, – ateities planais dalijosi jis.

Į sporto stovyklą susirinkusiems mėgėjams sportininkams K.Navickas išdėstė badmintono abėcėlę ir čia pat surengė dvejetų varžybas. Su šypsena stebėdamas jų kovas prisiminė savo karjeros pradžią ir dalinosi patarimais, kaip teisingai paduoti plunksninuką. Varžybų nugalėtojams įsteigtas prizas, vardiniai marškinėliai, atiteko Vaidai Grikšaitei-Česnauskienei. Futbolinininko Deivido Česnauskio žmona įrodė, kad puikiai moka mojuoti rakete. Mainais ji K.Navickui pažadėjo savo vyro vardinius marškinėlius.

Badmintonininkas džiaugiasi, kad nors šalyje ši sporto šaka nėra labai populiari, bent vasarą, tiek parkuose, tiek pajūryje galima sutikti žmonių, mojuojančių raketėmis.

„Mėgėjiškas ir profesionalus badmintonas labai skiriasi, tačiau ne tai yra svarbiausia. Tai yra žaidimas, kuris lavina koordinaciją, skatina socialinį bendravimą, be to yra smagus. Aš myliu badmintoną ir traumos manęs tikrai nesustabdys. Jeigu viskas bus gerai, tikrai pamatysite mane žaidžiantį olimpiadoje“, – žadėjo jis.

K.Navickas buvo pirmasis profesionalus sportininkas, apsilankęs „Čempionų stovykloje“, kuri vyksta Trakuose. Mėgėjai sportininkai visą savaitę dalyvaus skirtinguose užsiėmimuose, kuriuos ves čempionai, savo sričių profesionalai. Į stovyklą gali atvykti kiekvienas, kuriam patinka sportas ir netikėti iššūkiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius