-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 23

Retro fotografija: sporto sale paversta Kėdainių bažnyčia

Sporto fotografas Alfredas Pliadis toliau dalijasi savo sukauptu įspūdingu istorinių fotografijų archyvu. Šį kartą net ne viena nuotrauka, o visa galerija, kurioje atsispindi sovietinės sistemos kova su religija.
Sporto treniruotės Kėdainių bažnyčioje
Sporto treniruotės Kėdainių bažnyčioje / pliadisfoto.com archyvo nuotr.

„Pokaris Lietuvoje. Kėdainių evangelikų reformatų bažnyčia – vieni seniausių ir didžiausių protestantiškų maldos namų visoje buvusioje Abiejų Tautų Respublikoje – buvo paversta sporto sale (!), kurioje treniravosi krepšininkai, tinklininkai, boksininkai.

Beje, dėl unikalios akustikos šioje bažnyčioje ir šiais laikais vyksta koncertai ir kiti renginiai. Gal dėl akustikos taip ir susiklostė, kad krepšinis Lietuvoje iš tikrųjų tapo antrąja religija, sutelkusia tautą, ko nesiekė anuometinė šalies valdžia, sportui atiduodama maldos namus ne tik Kėdainiuose, Kaune, Joniškyje, bet ir kituose Lietuvos miesteliuose... Todėl dėmesio vertos šios nuotraukos, kurios, ko gero, darytos apie 1960 metus“, – apie galeriją pasakoja pats A.Pliadis.

Šią bažnyčią 1631 m. finansavo Kristupas II Radvila, o užbaigė jo sūnus Jonušas XI Radvila. Bažnyčia statyta renesanso stiliaus. Tai viena labiausiai lankomų vietų Kėdainiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius