Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 16

Revanšo nepakako: „Šviesa“ į kitą etapą praleido Austrijos klubą

EHF Europos taurės turnyre Vilniaus „Šviesos“ rankininkams nepavyko įveikti antrojo etapo. Lietuvos čempionai svečiuose pasidalijo po pergalę su „Bregenz“ klubu, tačiau daugkartinis Austrijos čempionas pirmas rungtynes laimėjo didesniu skirtumu ir žengė toliau. Klubų susitarimu abejos rungtynės vyko svečių aikštelėje Brėgence.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / nuotr. „Šviesa“ klubo

Pirmas rungtynes „Šviesa“ pralaimėjo devyniais įvarčiais 23:32 (12:19). Vilniaus komandai Eimantas Sinkevičius pelnė 8 įvarčius, Karolis Bliuvas – 4, Valdas Drabavičius – 3.

Antrose rungtynėse „Šviesa“ pasiekė revanšą 30:27 (19:13), tačiau pergalės trijų įvarčių nepakako ir į trečiąjį etapą žengė „Bregenz“ komanda. Atsakomosiose rungtynėse nugalėtojams M.Urvikis pelnė 9 įvarčius, E.Sinkevičius ir V.Drabavičius – 5, K.Bliuvas – 4. Sėkmingai sužaidė vartininkas Matas Pranckevičius, kuris atrėmė 12 varžovų metimų iš 27-ių (44 proc.).

„Pirmos rungtynės buvo tragiškos. Daug metimų neįmetėme būdami laisvi. Atrodo, kad padarėm viską, kaip reikia, bet negalėjom įmesti įvarčio. Varžovai tokių klaidų neatleido. Pataikėme tik 48 procentus metimų ir tai lėmė pralaimėjimą dideliu skirtumu, – sakė „Šviesos“ treneris Žygimantas Sinkevičius. – Nepaisant skaudaus pralaimėjimo, antrose rungtynėse ėjome pergalės. Gerai gynėmės, žaidėme kantriai ir pavyko laimėti. Gaila, kad nepavyko atsirevanšuoti reikiamu skirtumu. Mums labai trūko šešių traumuotų žaidėjų. Su jais būtume išsaugoję daugiau jėgų ir šviežumo. Bet yra kaip yra. Apibendrinus, tikrai gerai pasirodėme. Pergalė prieš labiausiai tituluotą Austrijos komandą yra didelis įvykis mūsų klubui.“

Net 9 kartus Austrijos čempionu tapusiam „Bregenz“ klubui yra atstovavę ir ilgamečiai Lietuvos rinktinės lyderiai Arūnas Vaškevičius ir Povilas Babarskas.

„Mūsų pasirodymą vertinam dvejopai. Pirmas rungtynes vertiname negatyviai, nes pralaimėjome dideliu skirtumu. Mums trūko kovos, trūko didesnio pasitikėjimo savo jėgomis. Klaidos ir pramesti metimai lėmė tokį rezultatą, – komentavo „Šviesos“ kapitonas Tomas Bernatavičius. – Antrose rungtynėse vaizdas aikštelėje jau buvo kitoks. Galbūt varžovų komanda nebuvo tokia motyvuota, kaip pirmose rungtynėse. Bet rungtyniavo tie patys žaidėjai ir vienu metu jie buvo pradėję pakankamai panikuoti. Deja, mums pritrūko jėgų juos dar labiau prispausti.“

Europos taurės turnyre liko vienintelis Lietuvos atstovas Klaipėdos „Dragūnas“. Pirmose antrojo etapo rungtynėse Lietuvos vicečempionai svečiuose 27:32 (13:16) pralaimėjo Belgijos čempionui „Sezoens Achilles Bocholt“ klubui.

„Dragūno“ komandoje rezultatyviausiai žaidė Gytis Šmantauskas, pelnęs 7 įvarčius. Tomas Drakšas įmetė 6 įvarčius, Laurynas Simonavičius – 5, Karolis Stropus ir Vladyslavas Koržukas – po 3.

Atsakomosiose rungtynėse „Dragūno“ rankininkai Belgijos ekipą priims spalio 21 d. Klaipėdoje.

„Šviesos“ ir „Dragūno“ komandos į antrąjį Europos taurės turnyro etapą pateko pagal reitingą. Nuo pirmojo etapo kovas turnyre pradėjo Kauno „Granitas-Karys“ ir Vilniaus „Amber“.

Abejas rungtynes namuose žaidęs „Granitas-Karys“ po atkaklios kovos abu kartus 24:27 ir 28:33 pralaimėjo daugkartiniam Islandijos čempionui Reikjaviko „Valur“ klubui. Svečių aikštelėje abu kartus žaidę „Amber“ rankininkai pasidalijo po pergalę su „Brixen“ komanda 23:34 ir 29:28, tačiau į kitą etapą žengė pergalę didesniu skirtumu šventęs Italijos klubas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius