Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 04

Rudens vėjas buvo palankus Lietuvos buriuotojams (nuotraukos)

Kauno mariose baigėsi dvidešimtoji tarptautinė buriavimo regata „Rudens vėjas 2010“. Šeštadienį numatyti trys plaukimai dėl silpno vėjo neįvyko, tačiau sekmadienį, paskutinę regatos dieną, buriuotojai susirungė dar dviejuose plaukimuose. „Rudens vėjo“ regatoje varžėsi sportininkai iš 6 šalių, tačiau didžioji dalis pirmų ir kitų prizinių vietų atiteko buriuotojams iš Lietuvos.
Regatos akimirka
Regatos akimirka / Organizatorių nuotr.

Vyrų olimpinėje „Laser Standart“ jachtų klasėje regatos čempionu tapo Rokas Milevičius iš Kauno buriavimo mokyklos „Bangpūtys“. Bendroje įskaitoje jis surinko 6 baudos taškus ir dviguba persvara aplenkė antroje vietoje likusį kaunietį Šarūną Felenderį (12 tšk.). Trečioje vietoje su 15 baudos taškų – Aurimas Eidukas iš Šiaulių.

„Laser Radial“ jachtų klasėje pirmą vietą užėmė kaunietis Karolis Janulionis (12 tšk.). Antras buvo klaipėdiškis Dominykas Kneižys su 14 bados taškų, o trečia kaunietė Viktorija Andrulytė (16 tšk.).

Jaunių „Laser 4.7“ klasėje nugalėjo kaunietė Milda Eidukevičiūtė (15 tšk.). Antra vieta atiteko Armandui Kožemečenkai iš Neringos (21 tšk.), trečioji – Justinui Volungevičiui iš Kauno (24 tšk.).

„Optimist“ jachtų klasės (iki 15 m.) varžybose nugalėjo kaunietis Domantas Juškevičius (16 tšk.). Jis aplenkė Maksimą Dzyahelą iš Baltarusijos (29 tšk.) ir kaunietį Rytį Dikšaitį (29 tšk.). Tuo tarpu „Optimist“ jachtų klasės merginų varžybų nugalėtoja paskelbta Anastasia Kriutsova iš Baltarusijos (56 tšk.), antrą vietą laimėjo Magda Daniszewska iš Lenkijos (63 tšk.), o trečią – Rusnė Baliutavičiūtė iš Klaipėdos (89 tšk.).

„Optimist“ jachtų klasėje apdovanoti ir vaikai iki 11 metų. Šios kategorijos lyderiu tapo Maksimas Dzyahelis iš Baltarusijos (29 tšk.), antra – Magda Daniszewska iš Lenkijos (63 tšk.), trečias – kaunietis Simonas Jeršovas (83 tšk.).

Vyrų olimpinėje „Finn“ klasėje regatos nugalėtoju tapo kaunietis Tauras Rymonis (5 baudos taškai), antrą vietą užėmė Adomas Janulionis iš Vilniaus (11 tšk.), trečiąją – kaunietis Rytis Bagdžiūnas (17 tšk.).

Regatoje „Rudens vėjas“ iš viso varžėsi per 150 sportininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos ir Baltarusijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius