-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 13

Rusai Donatos Rimšaitės nesėkmės pasaulio taurėje nedramatizuoja

Po nesėkmės pasaulio taurės varžybose Rusijos rinktinės treneriai aukštų rezultatų iš Donatos Rimšaitės nesitiki ir Europos čempionate.
Donata Rimšaitė
Donata Rimšaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Rusijai atstovaujanti D.Rimšaitė buvo viena pagrindinių pretendenčių laimėti 2011 m. šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurę, tačiau savaitgalį finalinėse varžybose Londone 23 metų sportininkė užėmė tik 30 vietą.

Atstovaudama Lietuvai pasaulio taurę D.Rimšaitė yra laimėjusi dukart – 2008 ir 2009 metais.

Rusijos rinktinės treneris Aleksejus Chaplanovas nesėkmingo lietuvės pasirodymo nedramatizavo. Pasak jo, penkiakovininkė varžybų metu vis dar jautė ligos ir gydymo antibiotikais pasekmes.

„Ji gerai fechtavosi, vertinant sportinę formą – normaliai pasirodė ir plaukime. Puikiai jojo, nors žirgas pasitaikė išties specifinis, šaudė irgi normaliai, o štai bėgti visai negalėjo“, – aiškino A.Chaplanovas.

Treneris prasitarė, kad dėl kritusios sportinės formos tikslas laimėti medalį sportininkei nebus keliamas ir Europos čempionate, kuris liepos 28 – rugpjūčio 1 dienomis taip pat vyks Anglijoje.

„Dabar galvojame, kaip ją treniruoti prieš Europos čempionatą. Tikriausiai teks taikyti švelnesnį režimą. Bet kokiu atveju, vargu, ar spėtume paruošti ją taip, kad įgytų geriausią formą Europos čempionatui, todėl rizikuoti neverta. Apskritai manome, jog moterų rinktinė pagrindinį dėmesį dabar sutelks pasiruošimui pasaulio čempionatui, kuris vyks Maskvoje. Tačiau užduotis patekti į Europos čempionato stipriausiųjų aštuonetą lieka visoms rinktinės narėms“.

Šiuolaikinės penkiakovės pasaulio čempionatas Maskvoje vyks tuomet, kai Lietuvoje virs krepšinio aistros – rugsėjo 8–14 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius