-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 30

Rusija pradėjo skaičiuoti paskutines 100 dienų iki 2014-ųjų Sočio olimpiados

Rusija trečiadienį pradėjo skaičiuoti paskutines 100 dienų iki Sočio žiemos olimpiados atidarymo, tuo tarpu Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) vadovas pažadėjo neužmirštamą renginį.
2014 m. žiemos olimpinių žaidynių sostinė Sočis
2014 m. žiemos olimpinių žaidynių sostinė Sočis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sočio žaidynių organizatoriai pristatė naujas uniformas, kurias dėvės olimpiados darbuotojai ir savanoriai pagalbininkai, o televizijos reportažuose buvo matoma džiūgaujančių žmonių minios, susirinkusios prie atgalinį laiką skaičiuojančių laikrodžių Sočyje ir kituose miestuose.

Rusijos centrinis bankas pristatė naują „olimpinį“ 100 rublių banknotą, kuriame pavaizduotas snieglentininkas, atliekantis šuolį virš Olimpinio parko Juodosios jūros pakrantėje.

Valstybinė televizija parodė šimtą žmonių, išsirikiavusių Olimpiniame parke taip, kad sudarytų skaičių „100“, šokinėjančių ir mojuojančių prieš kameras.

IOC prezidentas Thomas Bachas, kuris antradienį susitiko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir aplankė stadionus Sočyje, sakė, kad „likus tik 100 dienų, 2014-ųjų Sočio olimpiados varžybų vietos atrodo įspūdingai“.

„Esu tikras, kad 2014-ųjų olimpiada paliks neužmirštamų prisiminimų“, – pridūrė jis.

Sočis, kuris yra didžiausias Rusijoje Juodosios jūros kurortas, populiarus tarp šalies poilsiautojų, buvo asmeniškai pasiūlytas V.Putino kaip žiemos olimpiados sostinė. Per šešerius metus daugiau nei 50 mlrd. dolerių buvo investuota į to miesto infrastruktūrą, viešbučius ir sporto kompleksus.

Tačiau šį projektą daugelis kritikavo – pradedant aplinkosaugos aktyvistais, baigiant žmogaus teisių gynėjais, kurie kaltino vyriausybę beatodairiškai niokojant nepaliestą kalnų gamtą, išnaudojant menkai apmokamus migrantus darbininkus ir nesiskaitant su vietos gyventojų teisėmis.

Šiemet Sočis taip pat tapo gėjų teisių aktyvistų taikiniu – kai kurie ragino boikotuoti olimpiadą, protestuojant prieš Rusijoje priimtą naują įstatymą, draudžiantį skleisti nepilnamečiams informaciją apie homoseksualumą.

Tačiau V.Putinas žadėjo, kad Sočis bus „komfortiškas“ visiems atletams ir svečiams, kad ir kokia būtų jų tautybė ar lytinė orientacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius