Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų apgaulė IOC prezidentui – išdurtas vokietis atsivėrė svarbiomis temomis

Thomasas Bachas užkibo ant rusų melagystės kabliuko – Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) vadovas daugiau nei 40 minučių kalbėjo su rusų apsimetėliais, o galvojo, jog bendrauja su Afrikos sporto svarbiais atstovais.
Thomas Bachas ir Vladimiras Putinas
Thomas Bachas ir Vladimiras Putinas / „Scanpix“ nuotr.

Skambučio autoriai klausinėjo Th.Bacho apie politinius sporto užkulisius, apie rusų įtraukimą į olimpines žaidynes, Vladimiro Putino planuojamą sporto renginį Draugystės žaidynes, Kamilos Valijevos diskvalifikaciją.

Balandžio 2-ąją rusų blogeriai paviešino pokalbio su IOC prezidentu įrašą.

Th.Bachas pasakojo, kad yra įsteigta atskira grupė, kuri seka įvykius internete ir tikrina, ar į žaidynes galintys atvažiuoti Rusijos atletai nesireiškia palaikydami karo Ukrainoje.

Nors IOC leido rusų sportininkams dalyvauti olimpinėse žaidynėse be vėliavos, himno ir kitų šalies atributų, pačioje Rusijoje šis sprendimas priimtas dviprasmiškai, tad santykiai tarp abiejų pusių yra įtempti.

„Mes baudžiame atsakingus asmenis už tai, kas nutiko. Negali būti Rusijos himno, negali būti jų vėliavos. Rusijos olimpinis komitetas, po to, kai buvo suspenduotas, padarė eilę agresyvių pareiškimų, jog tai yra diskriminacija, fašizmas“, – rusų apsimetėliams pasakojo Th.Bachas.

Vokietis atvirai pasakojo, jog ir patiems Ukrainos sporto atstovų yra prašoma pranešti apie pastebėtą netinkamą rusų elgesį internete.

Galvodamas, kad kalba su Afrikos atstovais, Th.Bachas atsivėrė ir apie V.Putino organizuojamas „Draugystės žaidynes“, kurios turėtų vykti kone iškart po Paryžiaus olimpiados.

„Tos žaidynės yra pristatomos kaip Rusijos prezidento žaidynės, – atvirai dėstė IOC vadovas. – Jei tu gali kažką padaryti dėl Afrikos šalių, tuomet mes tau būsime labai dėkingi. Turite suprasti, kad dalyvaudami tose žaidynėse jūs pasirenkate pusę. Apie kokias rizikas mes kalbame? Kad ir olimpines žaidynes.

Draugystės žaidynės negali kelti grėsmės olimpinėms žaidynėms. Tai rizika visai sporto sistemai. Tai politinis renginys, kaip Spartakiada, rengta Sovietų Sąjungos.“

Th.Bachas žadėjo, kad Europos šalių lyderiai viešai pasipriešins Draugystės žaidynėms.

Vokietis baisėjosi ir rusų reakcija į Kamilos Valijevos diskvalifikaciją dėl dopingo vartojimo.

„Ji dėkojo Vladimirui Putinui už nuostabų proveržį, kuris sukėlė sporto revoliuciją. Tai tiesiog šlykštu“, – Kazanėje surengtas kitas V.Putino žaidynes ir jų atidarymo ceremoniją prisiminė Th.Bachas.

Vida Press nuotr./Vladimiras Putinas ir Kamila Valijeva
Vida Press nuotr./Vladimiras Putinas ir Kamila Valijeva

„Jie sako, kad palaiko Valijevą ir kad jos diskvalifikacija yra neteisinga. Siaubinga, kas ten darosi“, – pridūrė jis.

Žinoma, rusams tokie Th.Bacho žodžiai nepatiko. Žinoma propagandistė, užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova kritikavo IOC vadovą, esą jis pasirinkęs Ukrainos pusę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius