-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 20

Su Donata Rimšaite Lietuvos penkiakovininkai varžybose Italijoje nesiglėbesčiavo

Kaip žinia, savaitgalį – balandžio 14–17 d. – vykusiose šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės II-ojo etapo varžybose Donata Rimšaitė pirmą kartą akis į akį susidūrė su buvusiais draugais iš Lietuvos rinktinės.
Donata Rimšaitė ir Edvinas Krungolcas
Donata Rimšaitė ir Edvinas Krungolcas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Skandalingai iš Lietuvos pabėgusiai ir svetimos šalies pilietybę priėmusiai D.Rimšaitei tai buvo pirmasis tarptautinis startas po Rusijos vėliava. 23 metų sportininkė debiutą paženklino laimėdama aukso medalį.

Išugdžiusiam treneriui į akis nepažvelgė

Lietuvos rinktinės treneris Jurijus Moskvičiovas pasakojo, kad ne kartą buvo atsidūręs šalia buvusios auklėtinės, tačiau jų žvilgsniai niekada nesusidūrė ir nė žodeliu su D.Rimšaite nepersimetė.

„Buvome per tokį atstumą, kaip dabar su jumis (pokalbio metu su treneriu stovėjome visiškai vienas priešais kitą, – red. past.), bet vienas kito nematėme. Ne kartą prasilenkėme, bet  nė karto nestabtelėjome. Vienas kito nepastebėjome ir neužkalbinome“, – pasakojo J.Moskvičiovas.

Paklaustas, ar sunku susitaikyti, kad buvusi auklėtinė nė nepasisveikina, treneris tik nuleido akis. O pasiteiravus, ar patys Lietuvos sportininkai Italijoje bendravo su D.Rimšaite, treneris šyptelėjo: „Ne pernelyg daug. Bendravo, bet nesibučiavo.“

Penkiakovininkas Edvinas Krungolcas patikino, kad su buvusia komandos drauge tik persimetė keliais žodžiais, tačiau teigė, kad D.Rimšaitė atrodė laiminga. „Daug nebendravau. Pasisveikinau, po to pasveikinau su pergale ir tiek to bendravimo. Kai ji sportuodavo šalia, bendravimas buvo kitoks – didesnis. Ar ji pasirodė laiminga? Taip, manau, kad dabar ji laiminga“, – sakė E.Krungolcas.

Nėra pagrindinė favoritė

„Viena koja laimėjo tas varžybas, nebuvo kam pasipriešinti“, – D.Rimšaitės pasirodymą Italijoje įvertino J.Moskvičiovas. Vis dėlto treneris įsitikinęs, kad ne D.Rimšaitė, o prancūzė Amelie Caze yra šio sezono favoritė. A.Caze šįkart varžybose nedalyvavo.

„D.Rimšaitės dominavimo šį sezoną, manau, nebus. Jei bus, tai bus nedidelis stebuklas, nes šiandien geriausia penkiakovininkė, mano nuomone, yra A.Caze“, – dėstė J.Moskvičiovas.

Treneris pridūrė, kad dar tik sezono pradžia ir niekas žūtbūt nesiekia geriausių rezultatų, mat pagrindinis tikslas – pasiruošti svarbesniems sezono startams.

„Kad Donata stipri penkiakovininkė niekas nesiginčys. Akivaizdu, kad ji gali būti prizininke kiekvienose varžybose. Šią pergalę ji būtų pasiekusi ar būdama Lietuvos, ar Rusijos piliete. Aišku, smagiau būtų, kad ta pergalė būtų Lietuvai“, – teigė E.Krungolcas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius