-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 02

Tarptautinį smiginio turnyrą Klaipėdoje laimėjo A.Čiplys ir V.Armalienė

Savaitgalį vykusios „Klaipėdos taurės 2010” asmeninių smiginio varžybų čempionais tapo Arūnas Čiplys ir Vilma Armalienė. Porinėse varžybose nugalėjo Darius Labanauskas su Gintariu Armaliu bei Irena Bauze ir Irena Čiplienė.
A. Čiplys ir V. Armalienė
A. Čiplys ir V. Armalienė / Irenos Čiplienės nuotrauka

Pirmąją dieną prie taikinių varžėsi 62 vyrai ir 18 moterų iš Lietuvos (Jonava, Kaunas, Klaipėda, Mažeikiai, Trakai, Šiauliai, Vilnius, Anykščiai) ir Latvijos (Priekulė, Jakabpils, Liepoja), antrąją dieną rungėsi 22 vyrų ir 5 moterų poros.


Viešbučio “Amberton Klaipėda” Konferencijų centre ir šeštadienį, ir sekmadienį vienas po kito aidėjo pergalingi žaidėjų bei jų palaikymo komandų šūksniai. Šiose tarptautinėse smiginio varžybose, kurias organizavo klubas “Smiginis LT”, netrūko  nei gerų  emocijų, nei malonių staigmenų.


Asmenines varžybas laimėjęs A.Čiplys, taip išsaugojęs pirmąją Lietuvos bei Baltijos reitingo vietas, itin rezultatyviame finale 5:3 laimėjo prieš latvį Aigars Strelis.  Pusfinalyje A.Čiplys, pasaulio reitinge užimantis 25 vietą, tik lemiamame lege 4:3 nugalėjo Darių Labanauską. Pastarasis treniruotes turi derinti prie vos tik prieš mėnesį gimusio sūnaus Evanto dienotvarkės. Ypač šauniai ir daug kam netikėtai gerai pasirodė vilnietis Lukas  Tumėnas, užtikrintai laimėjęs kovas prieš patyrusius smiginio žaidėjus ir pralošęs tik pusfinalyje.


Moterų asmeninėse varžybose itin šauniai pasirodė 6 vietą Lietuvos reitinge užimanti Rūta Liaudanskaitė. Ji ne tik žaidė pagrindiniame finale, bet ir savo pasiekimais aplenkė daugelį vyrų:  uždarė nuo 125 ir sumetė maksimumą – 180. R.Liaudanskaitė nusileido tik varžybų nugalėtojai tapusiai Vilmai Armalienei, kuri Lietuvos reitinge užima trečiąją vietą. Reitingo lyderė Rytė Banaitienė jau pirmąjame atkrintamųjų varžybų rate pralošė Erikai Bagdonavičienei (2 reitinge), kuri  kartu su savo seserimi trynuke Renata Vaikutiene turnyre pasidalijo trečiąsias vietas.


Asmeninių varžybų Paguodos turnyre triumfavo Vita Grebska ir Rimas Želvys, įveikę Ireną Čiplienę ir Mindaugą Skarbalių. Treti liko  Violeta Povilaitienė, Vyta Orlovienė ir Valentinas Danilevičius bei Jonas Jonaitis.


Daugiausiai maksimumų (po 180 taškų trimis strėlytėmis) sumetė šeštadienį sumetė finalistai Aigars Strelis ir Arūnas Čiplys – po 6, Darius Labanauskas – 5. Pastarasis sužaidė ir trumpaisuią legą varžybose  uždarė 11 bei 14 strėlytėm (A.Čiplys – 12 bei 14, Gintaras Tumėnas – 14). Aukščiausias uždarymas: Valdas Mišeikis – nuo 158 (A.Čiplys – nuo 150, Vytautas Riaubiškis – nuo 141, D.Labanauskas – nuo 140, Tomas Šakys – nuo 139).


Vyrų porinių varžybų pusfinaliai vyko itin atkakliai, abu iki lemiamų legų. D.Labanauskas ir G.Armalis tik paskutinėmis sekundėmis 4:3 išplėšė pergalę prieš A.Čiplį ir Aleksandr Stankevič, o Leonidas Smirinenka ir Tomas Šakys ne tik pasivijo stipriai į priekį išsiveržusius varžovus iš Latvijos  Aigars Strelį bei Madars Razmą, bet ir išlošė rezultatu 4:3. Finalo rezultatas 5:2 D. Labanausko ir G.Armalio naudai nenusako visos kovos su T.Šakiu ir L.Smirinenka  intrigos.


Moterų porinių varžybų nugalėtojos I.Bauze ir I.Čiplienė vos išėjo iš pogrupio, tačiau finale Rytei Banaitienei ir Erikai Bagdonavičienei labai daug vilčių nepaliko (4:2). Trečiąsias vietas laimėjo V.Armalienė poroje su R.Liaudanskaite bei Daiva Mišeikienė poroje su Renata Vaikutiene. 


Taurėmis, piniginiais prizais, nakvynėmis viešbučių tinkle „Amberton“ Kaune, Klaipėdoje ir Vilniuje, “Elmenhorster” sultimis bei boulingo klubo “Honolulu” dovanų čekiais buvo apdovanoti 30 asmeninių varžybų žaidėjų bei 16 porinių varžybų žaidėjų. Moterims ir vyrams apdovanojimai pirmą kartą Lietuvos smiginio istorijoje – vienodi!

Šio renginio organizatoriai klubas “Smiginis LT” visus klaipėdiečius ir uostamiesčio svečius kviečia turiningai praleisti trečiadienio vakarų į smiginio treniruotes. Jos vyksta viešbutyje “Amberton Klaipėda” įsikūrusiame boulingo klube “Honolulu” (Naujojo sodo g. 1). Treniruotės prasideda nuo 19 val. Daugiau informacijos www.darts.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius