-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 10

Tarptautinis olimpinis komitetas skambina varpais: bus bandoma iš Rio de Žaneiro atimti olimpiadą?

Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) atstovai slapta domėjosi Londono miesto, ar šis galėtų per dvejus metus surengti dar vienerias vasaros olimpines žaidynes, praneša Londono laikraštis „Тhe Evening Standard“.
Pranešama, kad Rio de Žaneiro kandidatūra gavo 95 balsus.
Pranešama, kad Rio de Žaneiro kandidatūra gavo 95 balsus. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Slaptame IOC užklausime buvo bandoma sužinoti, ar 2012 metų vasaros olimpiados sostinė Londonas galėtų pasirengti po dviejų metų vyksiančiai olimpiadai, jei būtų atimta ši teisė iš Brazilijos miesto Rio de Žaneiro.

Mat IOC vis labiau baiminasi, kad Brazilija nesugebės surengti žaidynes. Tai patvirtina ir artėjantis pasaulio futbolo čempionatas, kuriam brazilai vis dar rengiasi ir, iki pradžios likus 35 dienoms, dar negali pasigirti atlikę visus namų darbus.

Prieš kurį laiką IOC viceprezidentas Johnas Coatesas viešai pareiškė, kad Rio de Žaneiras žaidynėms rengiasi blogiausiai per visą olimpiadų istoriją, tačiau tuomet dar atmetė variantus, kad 2016-ųjų olimpiada būtų perkelta iš Rio de Žaneiro į kitą šalį ir miestą.

Teigiama, kad likus dviem metams iki žaidynių, 2004 metų Atėnų olimpiados rengėjai buvo atlikę 40 procentų numatytų darbų, 2012-ųjų Londono žaidynių organizatoriai – 60 procentų. Tuo tarpu Rio de Žaneiro olimpiados rengėjai kol kas atliko tik 10 procentų numatytos veiklos ir darbų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius