-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 03

Treneriai čempionai, asmeninė jų priežiūra ir sveikos treniruotės – „Danske Bank bėgimo akademijoje“

Du didžiausi Lietuvoje bėgimo renginiai „Danske Bank Vilniaus maratonas” ir „Kauno maratonas” kviečia bėgimo entuziastus norimai distancijai ruoštis sveikai. Visą vasarą gražiausiuose miestų parkuose ir stadionuose bėgimo mėgėjai galės sveikai, teisingai, nemokamai ir padedami geriausių Lietuvos trenerių pasiruošti savo norimai distancijai - penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose startuoja „Danske Bank bėgimo akademija”.
DBBA trenerių čempionų komanda
DBBA trenerių čempionų komanda / Valdo Jaručio nuotr.

Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose su bėgimo entuziastais dukart per savaitę dirbs treneriai, esantys ar buvę įvairių distancijų Lietuvos čempionai – Inga Juodeškienė, Remigijus Kančys, Dainius Šaučikovas, Kristina Jasinskaitė ir Eglė Krištaponytė.

Pirmieji akademijos treniruotes ir visų trenerių kantrybę išbandė žiniasklaidos atstovai. Pirmadienį (06.02) Vilniuje žurnalistai dalyvavo specialiose pratybose su pulsometrais. Trumpas, konkretus, kitoks nei įprasta ir efektyvus užsiėmimas nepaliko abejingų – jo pabaigoje sveikai įraudę  treniruotės dalyviai treneriams dėkojo plojimais.

„Nereikia bijoti pradėti bėgioti. Reikia rasti motyvacijos ateiti į pirmąją treniruotę, išbandyti, pamatyti, pajausti. Patyrusių trenerių komanda įtrauks ir nepaleis. Išaiškinsime, pamokysime, parodysime kiekvienam individualiai.  Nesvarbu kiek jums metų ir kokios fizinės formos esate,“ – pirmos treniruotės dalyviams sakė vilniečius ir kauniečius treniruosianti olimpietė, Lietuvos rekordininkė ir šalies rinktinės trenerė I. Juodeškienė.

Iki pagrindinio Lietuvoje bėgimo renginio „Danske Bank Vilniaus maratono“ liko 100 dienų.

Simbolinėje spaudos konferencijoje bėgant trenerė akcentavo sveikas, saugias ir efektyvias treniruotes. Pasak jos, vien bėgdamas norimų rezultatų nepasieksi. Sveikos bėgimo treniruotės – tai kūno raumenyno parengimas, teisingas kvėpavimas, technika, laikysena, širdies darbo kontrolė, avalynė, mityba ir daug kitų smulkmenų.

„Iki pagrindinio Lietuvoje bėgimo renginio „Danske Bank Vilniaus maratono“ liko 100 dienų. Toks laiko tarpas yra pakankamas pasiruošti bet kokiai norimai distancijai. Tie, kurie jau bėgioja, gali pasiruošti maratonui. Nuo nulio pradėsiantiems trijų mėnesių ciklo užtenka pasiruošti 5, 10 ar net 21 kilometro distancijai. Tik svarbu, kad bėgimo mėgėjai tai darytų sveikai, saugodami širdį, tausodami sąnarius.

Galima bėgioti ir tuo pačiu save mylėti, siekti norimų tikslų sveikai. Būtent to ir mokysime „Danske Bank bėgimo akademijoje“, – sakė praeityje Liublijanos maratoną laimėjusi I. Juodeškienė.

Šios bėgimo akademijos iniciatyvą palaiko ir penkių didžiųjų Lietuvos miestų bėgimo entuziastus vienyti padeda pagrindinis projekto rėmėjas,  bėgimo kultūrą ir sveiką gyvenseną puoselėjantis bankas „Danske Bank“.

„Jau tradicija tapęs „Danske Bank Vilniaus maratonas” kaip viena didžiausių ir įspūdingiausių bėgimo švenčių įsitvirtino ne tik Lietuvos, bet ir Europos sporto žemėlapyje. Matydami augantį bėgimo populiarumą ir suprasdami, jog pilno ar pusės maratono distancijos reikalauja rimto pasirengimo bei ištvermės, nuo šių metų visuomenei siūlome tam atsakingai ruoštis kartu. „Danske Bank bėgimo akademija” atspindi trejų partnerystės su maratonu metų patirtį, kuri įkvėps ir padės pasiruošti didžiausiam metų iššūkiui”, – sako Gintautas Galvanauskas, „Danske Bank” generalinis direktorius.

„Danske Bank bėgimo akademijos“ treniruotės – nemokamos. Jos Lietuvos didmiesčiuose vyks nuo birželio 4 dienos.

„Danske Bank bėgimo akademijos“ treniruočių grafikai, treneriai ir susitikimų vietos:

Vilnius, Vingio parko etsrada (trenerė Inga Juodeškienė) – antradieniais ir ketvirtadieniais, 18:30 val.

Kaunas, LSU Apšilimų aikštė prie Sporto halės (treneriai Inga Juodeškienė ir Remigijus Kančys) – pirmadieniais ir trečiadieniais, 18:00 val.

Klaipėda, vasaros estrada (trenerė Eglė Krištaponytė) – pirmadieniais ir trečiadieniais, 18:00 val.

Panevėžys, Skaistkalnio kalnas, prie baltųjų laiptų (trenerė Kristina Jasinskaitė) – pirmadieniais ir trečiadieniais, 18:00 val.

Šiauliai, centrinis stadionas (treneris Dainius Šaučikovas) – antradieniais ir ketvirtadieniais, 18:30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius