-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 17

Vasario 16-osios proga – Vyčio skrydis oro balionu virš Alpių

Grupė Lietuvos oreivių Vasario 16-ąją šiemet atšventė originaliai – virš Alpių skrisdami Vyčiu papuoštu balionu. Gali būti, kad istorinė Lietuvos vėliava pilotui Vytui Kerdokui neįprastose ir nelengvose varžybose speigo sukaustytuose kalnuose padėjo laimėti trečią vietą.

Septynių žmonių komanda šią savaitę dalyvavo Austrijoje surengtose tarptautinėse varžybose „Skrydis per Alpes 2017“. Jau trečią kartą vykusiame renginyje dalyvavo dvi dešimtys komandų iš Austrijos, Čekijos, Ispanijos, Jungtinės Karalystės, Lietuvos, Vokietijos. Rožinis balionas buvo vienintelis, papuoštas lietuvišku registracijos numeriu.

„Ski and Sky Team“ („Slidinėjimo ir dangaus komanda“) pasivadinę mūsų šalies atstovai savo tinklalapyje paskelbė šiuo renginiu neįprastai anksti pradedantys šių metų oreivystės sezoną. Lietuvoje balionai į dangų paprastai ima kiti pavasarį, nutirpus sniegui ir gerokai atšilus orui, nors skraidyti galima ir žiemą, tereikia sulaukti giedros dienos, palankaus vėjo ir nepabijoti šalčio.

Sezoną oreiviai pradėjo ne tik ilgu nepaprasto grožio skrydžiu kalnuose. „Miunchenas pasiektas, Alpes įveikėme sėkmingai. 500 km – žemės komanda ir 126 km – virš Alpių“, – nusileidęs socialiniame tinkle „Facebook“ brūkštelėjo V. Kerdokas.

Startuodami iš Austrijoje, netoli sienos su Vokietija esančio miesto Zell am See, lietuviai nepamiršo baliono krepšio papuošti istorine Lietuvos vėliava – Vyčiu raudoname fone.

VIDEO: Vyčio vėliava papuoštu oro balionu lietuviai skrido virš Alpių kalnų

Kiek trumpesniame – 109 km skrydyje Miuncheno link – pilotas pasiekė geriausią rezultatą iš visų dalyvių ir pelnė maksimalų taškų skaičių – 1 000. Sportininkas su šypsena prisiminė nusileidimą kone šiame Vokietijos didmiestyje – pabijojęs pritrūkti dujų, jis nesiryžo skristi virš jo ir nutūpė prieš.

Galutinėje įskaitoje, surinkęs 5 617 taškų iš 7 000 galimų, V. Kerdokas užėmė trečią vietą, nusileidęs tik austrų Inges ir Richardo Mayerhoferių komandai bei patyrusiam britų pilotui Davidui Barefordui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius