-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 31

Vidaus reikalų ministras Artūras Melianas siūlo pusės milijardo pinigų šaltinį Lietuvos sportui

Vidaus reikalų ministras Artūras Melianas teikia Vyriausybei pasiūlymą dėl sveikatinimo ir sporto infrastruktūros finansavimo galimybių naujoje 2014–2020 m. Europos Sąjungos (ES) finansinėje perspektyvoje. Jei ministrų kabinetas pritars šiam pasiūlymui, per septynerius metus šalies sveikatinimui ir sportui atiteks 2 proc. planuojamos ES struktūrinės paramos, kas sudarys maždaug 500 mln. litų.
Artūras Melianas
Artūras Melianas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Sportas – viena iš prioritetinių mūsų valstybės sričių, todėl manau, turi būti įtraukta į rengiamą 2014–2020 m. Nacionalinės pažangos programos projektą, kuriame numatomas ir ES finansinės paramos panaudojimas ilgalaikiams valstybės prioritetams įgyvendinti“, – sako ministras A. Melianas.

Iki šiol planuojant ES finansinės paramos prioritetus ir tikslus, sportas strateginiuose dokumentuose buvo nepelnytai pamirštas. Ministro įsitikinimu, taip atsitiko todėl, kad planuodami finansinę paramą Lietuvai, mūsų atstovai ES lygmens strateginiuose dokumentuose nerado tiesiogiai įvardintų su sporto finansavimu susijusių nuostatų.

Europos Komisijos (EK) parengtuose ES struktūrinės paramos reglamentų projektuose tiesiogiai nėra siūloma finansuoti sporto infrastruktūros, tačiau EK nuomone, veiksmai susiję su sporto infrastruktūra gali būti finansuojami, jei jie aiškiai prisideda prie 2014–2020 m. ES sanglaudos politikos reglamentų projektuose nustatytų tematinių tikslų ir investavimo prioritetų įgyvendinimo.

„Taigi, žalia šviesa sporto infrastruktūros gerinimui ir atnaujinimui uždegta, dabar viskas priklausys tik nuo Vyriausybės sprendimo. Jei ministrai šiam pasiūlymui pritars, neabejoju, jog Lietuvoje bus ir baseinų, ir puikių stadionų. Taip užtikrinsime geras sąlygas ne tik profesionaliems sportininkams treniruotis, bet ir skatinsime visų savo žmonių sveiką gyvenseną bei fizinį aktyvumą“, – įsitikinęs A. Melianas.

Priėmus protokolinį sprendimą dėl sporto objektų finansavimo galimybių 2014–2020 m. ES finansinėje perspektyvoje, Nacionalinės pažangos programos projekto prioriteto „Ekonominiam augimui palanki aplinka“ tikslas „Didinti teritorinę sanglaudą regionuose“ pasipildytų nauju uždaviniu – atnaujinti ir plėtoti tolygią sveiką gyvenseną, fizinį aktyvumą ir sportą skatinančią viešąją infrastruktūrą. Pagal skiriamas proporcijas, šiam uždaviniui įgyvendinti būtų skirta apie 500 mln. litų ES struktūrinės paramos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius