-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 16 /22:46

Bušido „HERO'S“ Vilniuje: pergalingas Kęstučio Smirnovo sugrįžimas

Šeštadienį Vilniuje kunkuliavo bušido aistros – „HERO'S“ turnyro kovose susigrūmė 26 atletai iš įvairių šalių: Lietuvos, Olandijos, Surinamo, Moldovos, Prancūzijos, Latvijos ir JAV. Sėkmingas buvo po avarijos į ringą sugrįžusio Kęstučio Smirnovo pasirodymas – jis nesunkiai jau pirmame raunde įveikė varžovą iš Ukrainos.
Tradicinio mišrių kovų turnyro „Bushido FC Hero's“ kovos Vilniuje.
Tradicinio mišrių kovų turnyro „Bushido FC Hero's“ kovos Vilniuje. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.


Legendos nerūdija. Net po penkerių metų pertraukos į ringą pirmą kartą žengęs Kęstutis Smirnovas įrodė, kodėl yra vadinamas Lietuvos bušido legenda. Jis jau pirmajame raunde smaugimo veiksmu įveikė ukrainietį Sergejų Sokhą ir pakėlė ant kojų visą Vilniaus „Siemens“ areną.

Ne mažesnės ovacijos skambėjo ir toliau ringe nepralaiminčiam Ignui Barysui, kuris visus tris raundus įnirtingai kovėsi su ISKA pasaulio čempionu Bartoszu Botwina iš Lenkijos ir teisėjų sprendimu, nugalėjo.

Šeštadienį Vilnių drebinusiame grandioziniame „Bushido FC Hero‘s“ turnyre lietuviai apgynė savo tvirtovę, peštynes su kovotojais iš viso pasaulio laimėję rezultatu 6:5.

Tiesa, KOK pasaulio taurė atiteko ne lietuviui. Massaro Glunderis iš Olandijos pusfinalyje įveikė Deivydą Danylą, o finale – ir Martyną Danių.

 

Turnyro eiga:

Pirmąjį tašką Lietuvai iškovojo Martynas Jasiūnas, kuris pranoko Vitoldą Jagelo iš Latvijos. Šios kovos nugalėtojas buvo aiškus dar tik įpusėjus pirmajam raundui. Puikia technika, daugiausia kojų smūgiais varžovą pranokęs lietuvis, teisėjų nuomone, iškovojo užtikrintą pergalę.

„Labai džiaugiuosi dėl savo pergalės. Kaip ir sakiau ankstesniame interviu, į ringa ėjau nusiteikęs atiduoti visas jėgas. Po pirmo raundo tik dar labiau užvirė kraujas – pasakiau sau: žūtbūt privalau nugalėti. Jaučiau didžiulį palaikymą, o tai man svarbu“, – žiūrovams dėkojo M.Jasiūnas.

Pirmojoje iš dviejų lietuvių dvikovoje nugalėjo kaunietis Herkus Lukošiūnas. Dar eidamas į ringą jis jau jautė didžiulį žiūrovų palaikymą. Tikriausiai to įkvėptas H.Lukošiūnas visuose raunduose laikė iniciatyvą savo rankose ir, teisėjų sprendimu, buvo paskelbtas nugalėtoju.

Pirmajame KOK pasaulio taurės pusfinalyje Martynas Danius įveikė lenką Lukaszą Lecyckį. Varžovas bandė perimti iniciatyvą pirmojo raundo pabaigoje, tačiau aktyviai sirgalių palaikomas lietuvis, išgirdęs aplodismentus, susikaupė ir likusiuose dvejuose raunduose parodė, ko yra vertas. Trečiajame raunde jis nokautavo varžovą ir pateko į vėliau vyksiantį KOK pasaulio taurės finalą.

Pirmąją pergalę škovojo ir olandas Massaro Glunderis. Antrajame KOK pasaulio taurės pusfinalyje jis dar pirmajame raunde du kartus pasiuntė lietuvį Deivydą Danylą į nokdauną, todėl kova, pagal taisykles, buvo nutraukta.

Valdemaro Kuldos revanšo planas neišsipildė. Eyevanas Danenbergas iš Olandijos stipriais kojų ir rankų smūgiais dar kartą nugalėjo lietuvį.

Pagal MMA taisykles vykusioje dar vienoje tik lietuviškoje dvikovoje pergalę šventė Artiomas Sitenkovas. Jis pirmajame raunde skausmingu veiksmu įveikė Emilį Jaškevičių.

Mindaugas Veržbickas ir lenkas Marcinas Mecnelis jau pirmosiomis kovos akimirkomis krito į parterį, kur praleido visą laiką pirmo raundo laiką iki lietuvio pergalės.

Pirmajame raunde Maximas Bolotovas iš Moldovos rodė savo galimybes ir neleido pasireikšti lietuviui Martynui Knyzeliui. Mūsiškis pabandė pasipriešinti antro raundo pradžioje, tačiau nesėkmingai – trečiajame raunde M.Bolotovas įrodė savo pranašumą.

Po penkerių metų į ringą sugrįžęs Kęstutis Smirnovas įrodė savo jėgą. Lietuvos bušido legenda smaugimo veiksmu jau pirmajame raunde įveikė ukrainietį Sergejų Sokhą. Su pergalingu sugrįžimu audringais aplodismentais K.Smirnovą sveikino visa „Siemens“ arena.

VIDEO: Kęstučio Smirnovo pristatymas

Atkakliausioje vakaro kovoje lietuvis Karolis Liukaitis ir olandas Fernando Groenhartas buvo labai aktyvūs, tačiau, teisėjų sprendimu, 2:1 nugalėjo ringo šeimininkas.

Lietuvio Igno Baryso kova su ISKA pasaulio čempionu Bartoszu Botwina iš Lenkijos tęsėsi visus tris raundus, teisėjų sprendimu, nugalėjo mūsiškis. Jis ir toliau nepralaimi ringe.

KOK pasaulio taurės finale savų sirgalių palaikomas Martynas Danius buvo "užsidegęs" ir tikrai stengėsi iškovoti titulą, tačiau ugnis greitai išblėso. Priešininkas is Olandijos Massaro Glunderis perėmė inciatyvą, antrajame raunde nokautavo lietuvį ir KOK diržas atiteko jam.

Paskutinėje vakaro kovoje Tomas Pakutinskas tris raundus varžėsi su Antoine‘u „Herakliu“ Hyesu iš JAV, tačiau teisėjams skyrus papildomą raundą, lietuvis atsisakė tęsti kovą, todėl nugalėjo varžovas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius