-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dianai Mačiūtei – Europos bronza

Penktadienį ir šeštadienį Ispanijoje, Logrono mieste, vyko Europos karate kyokushin suaugusiųjų ir jaunių (16-17 m.) čempionatas.
Diana Maciūtė sužibėjo Europos čempionate. Jos mokinys Artur užėmė septintąją vietą.
Diana Mačiūtė sužibėjo Europos čempionate. Jos mokinys Artur užėmė septintąją vietą.

Čempionate dalyvavo rekordinis dalyvių skaičius – 318. Lietuvos karate rinktinė šiais metais buvo tituluočiausia, vyriausia amžiumi ir bene labiausiai patyrusi tarp visų varžovų.

Čempionate vyrai ir moterys taip pat kovojo dėl reitinginių taškų dalyvauti po 4 metų Japonijoje, Tokijuje rengiamame 2011 m. absoliučiame pasaulio karate čempionate. Kitas Pasaulio čempionatas pagal svorio kategorijas vyks Lietuvoje.

Klaipėdos ir Lietuvos garbę šiame svarbiausiame 2010 metų karate kyokushin renginyje atstovavo ir du sporto klubo „Okinava“ sportininkai Diana Mačiūtė ir jos mokinys Artur Kirjakulov.

Abu dalyvavo kata (technikos demonstravimo) rungtyje. Diana Mačiūtė jau gerai žinoma tarp Europos elito (ji 2008 m iškovojo bronzą, o 2009 m. sidabro medalius).

Šiais metais tapusi Lietuvos čempione kata rungtyje ir Lietuvos vicečempione kumite rungtyje Diana turėjo maksimalų tikslą ir Europoje – iškovoti auksą ne tik kata rungtyje, bet ir tapti kumite (kovos) rungties prizininke.

Tačiau, balandį Diana patyrė rimtą traumą – lūžo dešinė ranka. Gydytojai iš karto nubraukė visas Dianos svajones ir griežtai uždraudė dalyvauti Europos čempionate.

Tačiau, Diana, tiek jėgų atidavusi treniruotėms, nepasidavė ir stengėsi visais įmanomais būdais atstatyti ranką bent vienai rungčiai (technikos demonstravimo). Medikų dėka Dianai iki čempionato likus vienai savaitei buvo nuimtas gipsas.

Jos pasirodymas Europos čempionate po tokios rimtos traumos buvo tikras stebuklas ir dar iškovotas bronzos medalis.

Diana su sidabro medalio laimėtoja iš Danijos surinko vienodai taškų, tačiau danės balai 1 rate buvo aukštesni, todėl jai atiteko 2 vieta. Nuo 1 vietos, kurią iškovojo kita lietuvė iš Vilniaus Rita Pivoriūnaitė („Saulės ženklas“), Diana atsiliko tik 0,04 taško.

Pati Diana po varžybų sakė, kad šis bronzos medalis po ilgos traumos reabilitacijos, prilygsta auksui, juolabiau, kad nuo pirmų prizinių vietų atsilikta labai labai mažai.

Diana taip pat labai pasidžiaugė savo mokinio Artur pasiroymu. Jis pateko į finalinį ratą ir jame liko 7. Kaip kata rungtyje, kurioje yra daug subjektyvumo, jo pasirodymas buvo vertintinas labai teigiamai.

Sporto klubo „Okinava“ prezidentė Jurgita Činauskaitė-Četiner šįkart naujienas iš čempionato gaunanti telefonu, neslėpė džiaugsmo: „Tokių užssipyrusių ir valingų sportininkų kaip Diana tikrai sunku rasti. Ji yra pavyzdys mums visiems, kaip nenuleisti rankų atsitikus bėdai ir kovoti iki galo dėl savo svajonės“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius