-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 19 /10:12

Farsą ringe surengusį Aleksandrą Povetkiną „nulinčiavo“ net didžiausias Rusijos sporto dienraštis

Savaitgalį kilęs didžiulis skandalas dėl Rusijos bokso superžvaigždės Aleksandro Povetkino kovos su Johannu Duhaupu atsirito ir į pirmadienį išspausdinto didžiausio šios šalies sporto dienraščio „Sport-Express“ pirmąjį puslapį. „Toks boksas mums nereikalingas“ – ne mažiau skandalingai nei pati kova, pirmadienį skelbė pagrindinio šio leidinio straipsnio antraštė.
„Sport-Express“ viršelis
„Sport-Express“ viršelis

Priminsime, jog iš pradžių buvo planuota, jog šeštadienį 37-erių A.Povetkinas dėl laikinojo WBC čempiono diržo kovos su metais vyresniu Haičio atstovu Bermane‘u Stiverne‘u, tačiau rusas įkliuvo dėl dopingo vartojimo ir dvikova neįvyko.

Visgi turnyro Jekaterinburge organizatoriams tai buvo nė motais. Jie per kone pusdienį surado A.Povetkinui naują varžovą – prancūzą J.Duhaupą.

Akistata virto visišku farsu, A.Povetkinas be gailesčio daužė visiškai nepasirengusį savo priešininką ir šeštajame raunde buvo pasiektas nokautas.

Nors sportininkui paramą išsakė šalies sporto ministras Vitalijus Mutko, kai kurie Rusijos sporto ekspertai neslėpė nusivylimo, o šį skandalingą įvykį nušvietė tik dalis Rusijos žiniasklaidos.

Skaudaus kirčio Rusijos bokso pasaulis sulaukė ir pirmadienį, kai „Sport-Express“ pirmajame savo puslapyje išspausdino ne dvikovos nuotrauką, o tiesiog juodą boksininko siluetą su labai aiškia žinute.

„Šioje vietoje turėjo būti straipsnis ir nuotrauka iš šeštadienį vykusios Rusijos boksininko Aleksandro Povetkino dvikovos. Tačiau po to, kas įvyko, „Sport-Express“ redaktoriai nusprendė nerašyti apie tai.

Mes manome, kad yra neįtikinėta, kai sportininkas (mūsiškis ar ne), kurio organizme rasta draudžiamų preparatų, tą pačią dieną eina į ringą jau pakeitęs savo priešininką. Turbūt stengiantis parodyti, kad Rusijai yra svetimas švarus sportas.

Dabar yra labai sunki akimirka, kai mūsų šalis jaučia didelį spaudimą. Rusai praranda teisę dalyvauti turnyruose ir juos rengti. Tačiau net tokiame kontekste kai kurie žmonės stengiasi parodyti, kad „dopingistai“ – didvyriai, kuriems leidžiama paminti moralinius principus, jų dvikovos transliuoja federaliniai kanalai ir džiaugiamasi pergalėmis, nors būtų galima juos pasmerkti ir nubausti.

Taigi „Sport-Express“ apie šią dvikovą nieko nerašys“, – štai tokią principinę žinutę pirmadienį savo skaitytojams pasiuntė didžiausias Rusijos sporto dienraštis.

VIDEO: Aleksandro Povetkino nokautas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius