-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į pirmąjį Europos karatė kiokušin jaunučių čempionatą vyks ir klaipėdiečiai

Šį savaitgalį Anykščiuose pirmą kartą Lietuvos karate kyokushin isotrijoje vyko atranka į Europos karate kyokushin jaunučių (14-16 m. amžiaus) čempionatą. Iki šiol buvo organizuojami tik jaunių, jaunimo ir suaugusiųjų Europos čempionatai, tačiau šiemet įvyks ir pirmasis Europos jaunučių (kadetų) čempionatas Lenkijoje gruodžio mėnesį.
Okinaviečiai iškovojo penkis kelialiapius į jaunučių čempionatą Lenkijoje.
Okinaviečiai iškovojo penkis kelialiapius į jaunučių čempionatą Lenkijoje. / „Okinavos“ nuotr.
Temos: 2 Okinava Karatė

Atranka į šį Europos čempionatą buvo vykdoma pagal 2 rungtis KATA (technikos demonstravimas)  ir KUMITE (kovos).  Savo jėgas išbandyti ir iškovoti kelialapius į Europos čempionatą susirinko virš 100 jaunųjų karatekų iš 25 Lietuvos klubų.

Klaipėdos karate kyokushin akademija „Okinava“ (KKA) į šias atsakingas ir aukšto lygio varžybas delegavo keturis pajėgiausius klubo atstovus. KATA rungtyje dalyvavo 3 sportininkai. Evelina Zasčiurinskaitė ir Artūras Zavalnyj be sunkesnio pasirpiešinimo tapo šios rungties čempionais, o Paulius Sasnauskas iškovojo bronzos medalį. Varžybų teisėja ir klubo eksprezidentė Jurgita Činauskaitė – Cetiner pastebėjo, jog „visi šie okinaviečiai yra Europos prizininkės Dianos Mačiūtės mokiniai, tad būtent tokio rezultato ir buvo tikėtasi“. Šios varžybos dar kartą įrodė, jog geriausia karate technikos mokykla Lietuvoje yra būtent Klaipėdos karate kyokushin akademija „Okinava“.

Po KATA rungties, prasidėjo įtemta kovų rungtis. Varžybų teisėja Jurgita Činauskaitė – Cetiner atkreipė dėmesį, kad ypatingai didelė konkurencija šioje rungtyje buvo tarp vaikinų, kur kiekviename svoryje startavo daugiau nei 10 sportininkų, tad norint tapti čempionu teko laimėti mažiausiai 3-4 kovas. Tarp merginų tokios aštrios konkurencijos nebuvo, nes svoryje  dalyvavo vidutiniškai 4-5 kovotojos. Šioje rungtyje startavo 4 okinaviečiai.

Apibendrindama šių svarbių varžybų atrankos rezultatus, KKA „Okinava“ prezidentė Diana Mačiūtė šyptelėjo: „Rezultatas pasiektas 125 procentais: 4 sportininkai pelnė 5 medalius (2 aukso, 2 sidabro ir 1 bronzos). Iškovoti net  5 kelialapiai (Evelina Zasčiurinskaitė (KATA ir KUMITE), Paulius Sasnauskas (KATA ir KUMITE) bei Artūras Zavalnyj (KATA)) į Europos jaunučių čempionatą  - tai tikrai puikus okinaviečių pasiekimas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius