-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karatė čempionei Margaritai Čiuplytei labiausiai įstrigo prezidentės Dalios Grybauskaitės žodžiai: „Svarbu, kad merginos viską moka“

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienio vidurdienį spaudė ranką šimtams geriausių šalies sportininkų ir jų trenerių. Nusipelniusiems atletams buvo įteikti valstybiniai apdovanojimai, išskirtinės pagarbos sulaukė ir Lietuvos krepšinio federacija, sėkmingai surengusi Senojo žemyno krepšinio pirmenybes.
Margarita Čiuplytė ir prezidentė Dalia Grybauskaitė
Margarita Čiuplytė ir prezidentė Dalia Grybauskaitė / BFL nuotr.

Pilnutėlei Prezidentūros salei pirmoji žodį tarė Lietuvos Respublikos prezidentė. „Jūsų pasiekimai pasaulio, Europos čempionatuose, universiadoje, reikšmingiausiuose tarptautiniuose turnyruose įrodo, kad ten, kur reikia varžytis, Lietuva stipri ir gali varžytis. Kuo stipresni varžovai, kuo didesni iššūkiai, tuo įspūdingesnės jūsų pergalės. Jos įkvepia vienybei ir pasididžiavimui Lietuva. Pergalės lydi tuos, kurie jų siekia. Tegul jūsų darbštumas, ryžtas ir atkaklumas išskleidžia sparnus ir garsina Lietuvos vardą visame pasaulyje“, – sakė šalies vadovė.

Prezidentė pasidžiaugė, kad Lietuva yra pajėgi puikiai surengti tokius renginius kaip Europos krepšinio čempionatas, kuris tapo nuostabia švente visos Europos krepšinio sirgaliams.

Už didelį indėlį organizuojant šį čempionatą LR prezidentės Dalios Grybauskiatės medaliais apdovanoti Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas ir čempionato ambasadorius Arvydas Sabonis. Pats legendinis krepšininkas ceremonijoje dalyvauti negalėjo, nes tik šiandien po miokardo infarkto buvo išleistas iš ligoninės.

Valstybinius apdovanojimus atsiėmė ir LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas bei „Eurobasket 2011“ organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Špokas.

Valstybės ordinai ir medaliai skirti 2006, 2009, 2010 ir 2011 m. Europos kiokušin karatė čempionato ir 2009 m. pasaulio kiokušin karatė čempionato aukso medalių laimėtojai Margaritai Čiuplytei, pasaulio ir Europos čempionatuose medalius laimėjusiems irkluotojams Mindaugui Griškoniui, Donatai Vištaraitei, Sauliui Ritter, Rolandui Maščinskui.

Po apdovanojimų ceremonijos M.Čiuplytė neslėpė, kad tai pats aukščiausias įvertinimas, kokį ji yra gavusi iš prezidentės D.Grybauskaitės rankų. „Man tikrai buvo labai malonu dalyvauti šioje šventėje, o labiausiai prajuokino prezidentės žodžiai, kad svarbu, jog merginos viską moka“, – sakė sportininkė, kuri kartu su karatė delegacija spalio 14 d. išvyksta į svarbiausias metų varžybas – pasaulio čempionatą Japonijoje.

Olimpinį kelialapį į Londono žaidynes iškovojęs ir Europos čempionu šiemet tapęs irkluotojas Mindaugas Griškonis neslėpė, kad šis sezonas jam buvo sėkmingas. „Man didelė garbė gauti šį apdovanojimą, ir tikiuosi į Prezidentūrą dar sugrįžti ateityje. Nesame taip vertinami kaip krepšininkai, todėl toks dėmesys yra labai malonus“, – kalbėjo M.Griškonis.

Valstybiniais apdovanojimais pagerbti neįgaliųjų sporto šakų Europos ir pasaulio čempionatų laimėtojai Ramunė Adomaitienė ir Deividas Takinas.

Apdovanojimus atsiėmė ir anksčiau apdovanoti 2011 m. Europos moterų šachmatų čempionato aukso medalio laimėtoja Viktorija Čmilytė, Lietuvos jaunių vaikinų krepšinio rinktinės žaidėjai Arnas Butkevičius bei Dovydas Redikas.

Šalies vadovė taip pat padėkomis pagerbė per du šimtus nusipelniusių įvairių Lietuvos sporto šakų atletų ir jų trenerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius