-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Okinava“ po permainingos kovos parsivežė bronzą

Savaitgalį Birštone vyko netradicinis karate kyokushin renginys – komandinės varžybos. Į šias varžybas buvo kviečiami 8 didžiausi narių skaičiumi bei didžiausių laimėjimų pastaraisiais metais pasiekę Lietuvos Karate Kyokushin federacijos klubai: „Shodan“ (Klaipėda), „Sensei“ (Vilnius), „Kumite“ (Jurbarkas), „Saulės ženklas“ (Vilnius), „Tori“ (Šiauliai), „Okinava“ (Klaipėda), „Energija“ (N.Akmenė), „Kumštis“ (Kaunas).
Inirtingos kovos akimirka
Inirtingos kovos akimirka / Okinavos nuotr.
Temos: 2 Okinava Karatė

Šių varžybų išskirtinumas, kad klubą atstovaujanti komanda turėjo būti sudaryta iš 30 sportininkų 5–iose amžiaus grupėse. Kiekvienoje amžiaus grupėje skirtingose svorio kategorijose komandą atstovavo 5 sportininkai (3 berniukai ir 2 mergaitės). Svarbiausias šių varžybų uždavinys sportininkams buvo komandinė dvasia bei laimėtų taškų indėlis į bendrą klubo taškų sąskaitą. Laimėtoju tapo komanda, surinkusi daugiausiai taškų.

Sporto klubas „Okinava“ taip pat buvo pakviestas į šias didžiausių ir pajėgiausių Lietuvos karate kyokushin klubų dvikovas. Klubą atstovavo 25 sportininkai skirtingose amžiaus ir svorio kategorijose (jauniausiam buvo 6 metai, vyriausiam 18 metų).

Sporto klubui „Okinava“ pirmamem rate teko susikauti su Šiaulių karate kyokushin klubu „Tori“.

Pusfinalyje okinaviečių laukė kiti klaipėdiškiai – „Shodan“ 2 komanda (vadovas L. Kubilius). „Shodan“ klubas Lietuvoje šiais metais buvo pajėgiausias visose amžiaus grupėse, todėl visi kovotojai žinojo, jog jų laukia daug sudėtingesnės kovos nei pirmajame rate. Klubo „Okinava“ prezidentė bei instruktorė Jurgita Činauskaitė – Cetiner pasidžiaugė, kad nežiūrint to, kad priešininkų komandą atstovavo daug tituluotų sportininkų, 3 jauniausios amžiaus grupės kovojo apyligiai. Rimtesnis pasipriešinimas laukė jaunučių ir jaunių grupėse, kuriose akivaidžiai pirmavo shodaniečiai. Vyresniems okinaviečiams šios kovos buvo nesėkmingos – net 4 patyrė rimtas traumas dėl kurių negalėjo toliau kovoti ir atstovauti klubo iki varžybų pabaigos.

Galutinėje įskaitoje po antro kovų rato, okinaviečiai pateko į mažąjį finalą – dėl 3 vietos lemiame mūšyje jų laukė dar vienas Lietuvoje lyderiaujantis klubas iš Vilniaus – „Saulės ženklas“ (vadovas P. Klapatauskas).

Antrajame rate netekus 4 kovotojų, klubo „Okinava“ kolektyvas jau buvo nukabinę nosis, nes vilniškiai turėjo gausesnę komandą (26 dalyviai), kai tuo tarpu okinevičiai beturėjo 21 dalyvį.

Eidami kovoti dėl 3 vietos okinaviečiai turėjo –15 taškų savo sąskaitoje, todėl laimėti bronzą buvo mažai vilties. Tačiau, paskutiniame rate visų sirgalių nuostabai, okinaviečiai atidavė ne tik savo visas fizines jėgas, bet ir visą širdį.

Instruktorė Diana Mačiūtė po varžybų komentavo, kad tokio atsidavimo kovoms ir komandai senai neteko matyti. Trečiasis ratas klostėsi labai permainingai – iki jaunučių grupės pasirodymo pirmavo tai viena, tai kita komanda, tačiau kai savo stratą pradėjo jaunučiai, okinaviečiams sužibo viltis: 4 iš 5 galimų kovų gražiais nokautais laimėjo okinaviečiai.

Rezultatas buvo lygus, todėl viską lėmė paskutinė kova, kuriai atstovavo okinavietė – kandidatė į Lietuvos jaunių rinktinės narius Rima Lisinskaitė. Abejotinais teisėjų sprendimais du kartus buvo skirtos lygiosios. Esant tokiam sprendimui, pergalę lemia svorio skirtumas (šioje grupėje ne mažiau 5 Kg). Dėl teisėjo aplaidumo, esant 4,5 kg persvarai, pergalė buvo skirta vilnietei, taip „Saulės ženklas“ pelnė papildomų taškų ir iškovojo bronzos medalį.

Tačiau, užvirė tikra intriga, kai klubo sportininkas Artūras Zavalnyj dėl traumos negalėjęs tęsti 3 rato kovų, suabejojo teisėjų sprendimu – vilnietės pergalei paskebti trūko 500 gr. Dėl šios priežasties abiejų klubų vadovai perskaičiavo komandinės įskaitos taškus ir visų okinaviečių džiaugsmui išaiškėjo, kad tikrieji bronzos medalių laimėtojai – yra klubas „Okinava“. 

Klubo sportininkai po šių varžybų neslėpė džiaugsmo. „Šis bronzos medalis mums prilygsta auksui“, – sakė jie.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius