-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pacquiao ir Margarito dvikova tapo didžiausiu metų bokso įvykiu (nuotraukos)

Meksikiečio Antonio Margarito ir Filipiniečio Manny‘o Pasquiao akistata sulaukė milžiniško profesionalų bokso gerbėjų dėmesio. Daugiau nei 40 tūkstančių žiūrovų Dalaso „Cowboys“ stadione stebėjo kaip geriausias pasaulio boksininkas M.Pasquiao po labai dramatiškos kovos įveikė tris kart pasaulio profesionalų bokso čempioną iš Meksikos.
M.Paquiao iškovojo čempiono titulą jau aštuntoje svorio kategorijoje
M.Paquiao iškovojo čempiono titulą jau aštuntoje svorio kategorijoje / „Scanpix“ nuotr.

Kova truko visus 12 raundų, tačiau vienbalsiu teisėjų sprendimu pergalė ir vidutinės svorio kategorijos (iki 69,9 kg) profesionalų bokso čempiono diržas atiteko M.Pasquiao. Daugelio bokso specialistų ši dvikova pavadinta svarbiausiu 2011 metų bokso sporto įvykiu.

Pieš dvikovą nemažai svorio numetęs čempionas kalbėjo, kad vis dar negali patikėti pergale. „Negaliu patikėti, kad įveikiau tokį didelį ir stiprų varžovą. Aš sakiau teisėjams: „pažiūrėkite į jo akis, pažiūrėkite jo sužeidimus“. Aš nenorėjau jo sužeisti ir tai nėra žavioji bokso pusė“, – teigė M.Pasquiao.

M. Pacquiao iškovojo čempiono titulą jau aštuntoje svorio kategorijoje.

Be Pacquiao ir Margarito superkovos, tame pačiame ringe vyko ir daugiau dvikovų. Vienoje jų buvo kovojama dėl laikinojo WBA čempiono diržo pirmojo puslengvio svorio kategorijoje (iki 55,3 kg).

Čia pirštines surėmė dukart olimpinis bokso čempionas (2000 ir 2004 metais) 30–metis kubietis Guillermo Rigondeaux ir 27 metų Ricardo Cordoba iš Panamos. Teisėjų sprendimu nugalėtoju paskelbtas kubietis. Tačiau teisėjų nuomonė išsiskyrė, du teisėjai pergalę atidavė Rogondeaux, vienas Cordobai: 114–112, 117–109, 112–114. Kubiečiui tai 7–oji pergalė iš 7 kovų profesionalų bokse.  

Dar vienoje pusvidutinio svorio kategorijos kovoje amerikietis Mike Jones taip pat taisėjų sprendimu laimėjo prieš meksikietį Jesus Soto Karass ir iškovojo WBC Amerikos žemyno čempiono titulą. M. Jones tai buvo 23–ia pergalė iš tiek pat kovų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius