Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prieš lemiamas olimpinio atrankos turnyro kovas Vladimiras Bajevas gyrė boksininkus: „Demonstruojame labai aukštą meistriškumą“

Šiandien Trabzone (Turkija) prasideda Europos zonos paskutinės bokso olimpinis atrankos turnyro ketvirtfinalių dvikovos, į kurias iškopė trys lietuviai – Edgaras Skurdelis (56 kg), Evaldas Petrauskas (60 kg) ir Vitalijus Subačius (+ 91 kg).
Vladimiras Bajevas
Vladimiras Bajevas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vaikinai demonstruoja aukšto lygio profesionalumą

„Esu be galo patenkintas vaikinais. Demonstruojame labai aukštą meistriškumą, visi pateisino lūkesčius.
Šiandien teks susigrumti su dar stipresniais boksininkais, bet aš tikiu mūsų jėgomis”, – kalbėjo treneris V. Bajevas.

Svorio kategorijoje iki 56 kg aštuntfinalyje rezultatu 20:8  Edgaras Skurdelis (22 dalyviai – 4 kelialapiai) pranoko kur kas didesnę patirtį už save turintį tituluotą oponentą iš Baltarusijos Sergejų Kunicyną.

boksopasaulis.lt nuotr./Edgaras Skurdelis
Edgaras Skurdelis

„Labai nerimavau prieš šią kovą. Pažįstu šį baltarusį jau daugelį metų. Tai daugybės mūšių ringe užgrūdintas kovotojas, su kuriuo tikėjomės itin daug problemų. Lengviau atsikvėpėme pamatę kaip Edgaras, visų nuostabai, jau nuo pat pirmosios kovos minutės perėmė iniciatyvą ir neatidavė jos iki pat pabaigos. Baltarusijos treneriai negalėjo patikėti savo akimis. Jaunystė nugalėjo patirtį”, – sakė V. Bajevas.

Dėl vietos pusfinalyje, garantuojančios kelialapį į Londono olimpiadą, Edgarui Skurdeliui teks įveikti Danijos boksininką Dennisą Ceylaną, kuris eliminavo  Anthony Bretą iš Prancūzijos.

E.Petrausko laukia grėsmingas varžovas

Evaldas Petrauskas (27 dalyviai – 4 kelialapiai) svorio kategorijoje iki 60 kg aštuntfinalyje taškais, 13:8 įveikė slovaką Tomašą Vano ir taip pat pateko į ketvirtfinalį. Jo oponentas šiandien – Airijos vicečempionas Davidas Oliveris Joyce'as.

„Slovakijos atstovas buvo kietesnis riešutėlis už oponentą šešioliktfinalyje. Nors didžiąją kovos dalį diktavau sąlygas, teko nemažai padirbėti, kad išsaugočiau pranašumą. Džiaugiuosi, kad man pavyko, jaučiuosi gan puikiai. Šiandien teks suremti pirštines su labai agresyviu kovotoju iš Airijos. Abu pasižymime panašiu kovos stiliumi, manau pademonstruosime dėmesio vertą kovą (šypsosi)  ”, – kalbėjo E. Petrauskas.

Esu be galo patenkintas vaikinais. Demonstruojame labai aukšto meistriškumo boksą, visi pateisino lūkesčius

„Evaldas šaunuolis, tikrai pasistengė ir įvykdė visus mūsų nurodymus. Su Dievo pagalba, tikiuosi pavyks įvykdyti visus užsibrėžtus tikslus šiose varžybose, kurioms ruošėmės visus metus. Airijos boksininkas Davidas Joyce‘as – tikras „žvėris“. Laukia labai sunki kova, tačiau aš tikiu savo auklėtiniu, manau fortūna nenusisuks”, – tikisi V. Bajevas.

V.Subačius jaučia tvyrančią įtampą

Prestižinėje, sunkaus svorio, virš 91 kg kategorijoje Lietuvos garbę ginantis Vitalijus Subačius (20 dalyvių – 2 kelialapiai) ketvirtfinalyje susigrums su devyniolikmečiu Turkijos boksininku Erhanu Muhammedu Aci.

„Tai paskutinė galimybė iškovoti kelialapį į olimpines žaidynes, tad įtampa jaučiama. Esu pasitikintis savo jėgomis, pasiekiau labai gerą sportinę formą. Boksuosiuosi su Turkijos atstovu, tad viliuosi šališki teisėjai nepakiš kojos”, – sakė V. Subačius.

Pirmąsias kovas atrankos turnyre Turkijoje pralaimėjo ir iš varžybų jau pasitraukė 2008 metų Pekino olimpinių žaidynių dalyvis Daugirdas Šemiotas bei Vladimiras Milevskis.

Lietuvos boksininkai jau turi vieną kelialapį į Londono olimpines žaidynes. Vietą olimpiadoje užsitikrino pasaulio čempionato prizininku pernai tapęs Egidijus Kavaliauskas.

Turnyras vyksta pagal Tarptautinės bokso federacijos (AIBA) taisykles (3 raundai po 3 minutes +1 minutės pertrauka tarp raundų). Trabzone 196 atletai iš 36 Senojo žemyno valstybių kovoja dėl 26-ių kelialapių į Londono olimpines žaidynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius