Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 10 02

Jonas Kazlauskas pakeliui į Kiniją: „Gaila tų kolegų, kuriuos kažkiek apgavau“

Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas su nuoskauda širdyje paliko gimtinę ir išvyko į Kiniją. Strategas išsakė savo nuomonę ir paaiškino, kodėl, kaip jis ir LKF prezidentas Arvydas Sabonis, traukiasi iš posto. Priežastis ne žiniasklaidos darbas, o nesutarimai su federacijos generaliniu sekretoriumi Mindaugu Balčiūnu.
Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Atsistatydinęs treneris J.Kazlauskas pakeliui į Kiniją, iš Frankfurto oro uosto, davė interviu LNK „Žinioms“.

– Treneri, Jūs traukiatės iš posto?

– Be abejonės. Arvydas yra tas žmogus, kuris mane pakvietė, kuriam aš turėjau duoklę atiduoti, šalia jo buvo Paulius Motiejūnas. Suprantat, ten eini į mūšį, ten turi su kuo pasitart. Man labai gaila tų kolegų, kuriuos aš kažkiek apgavau. Aš kalbu apie Gintarą Krapiką, Darių Maskoliūną ir Beną Matkevičių. Gaila ir kitų, kurie kantriai ir sunkiai dirbo, tikėjosi, kad viskas bus kitaip...

– Kodėl krepšinio federacija ir rinktinė susiskaldė?

– Pirmiausia, kai A.Sabonis mane pakvietė, aš bandžiau vienyti. Mačiau, kad yra žmonių, kurie skaldo ir bando pasinaudoti situacija, tad bandžiau klijuoti. Pasakysiu, kad man nepavyko – daug kas nepavyko toje srityje. Bet galvoju, kad mes trys – aš, Arvydas Sabonis ir Paulius Motiejūnas – buvome pakankamai vieningi ir pakankamai gerai apsaugojom visą komandą nuo nereikalingų dalykų.

– Arvydas Sabonis viešai pareiškė, kad traukiasi dėl federacijos ir žiniasklaidos intrigų.

– Kiekvienas turime išsakyti savo nuomonę tuo klausimu. Be abejonės, Arvydas turi savo nuomonę. Jis – per didelė asmenybė ir nenori daryti revoliucijų, nenori lįsti į intrigas.  Sakykim, ponas M.Balčiūnas ir kai kurie žmonės jį pakvietė, ir jis mato kas vyksta. <...> Jis turi kalbėti už save.

Aš tikrai nepykstu ant jokių žurnalistų.

Aš tikrai nepykstu ant jokių žurnalistų, matau būrį labai gražų, jaunų-gabių žurnalistų. Jei jūs išsakote kritiką, tai yra normalu. Be kritikos nėra tobulėjimo. Aš niekada neskaitau komentarų po straipsniais, nes tie žmonės nepasirašo ir man neįdomu. Manau, kad tai yra liga.

Aš kalbu apie du straipsnius, kurie pasirodė po rungtynių su bosniais basketnews.lt portale. Galvoju, jie buvo organizuoti (krepšinio) federacijos su Balčiūnu priešakyje. Jie nebuvo kritika – jie buvo įžeidžiantys, stengiantis sumenkinti ir taip toliau. Įžiebti nesantaiką tarp trenerio ir komandos. Tai nepavyko.

– Koks buvo jų tikslas?

– Matot, skaldyk ir valdyk. Jis (M.Balčiūnas - red. past.) žino, kokia mano nuomonė apie jį. Aš žinau jo nuomonę apie mane. Jis ne kartą yra pasakęs, kad matematikai turi mokyti matematikos, o treneriai turi dirbti. Čia jo nuomonė, tegul lieka jam. Dabar yra toks dalykas. Jeigu Arvydas apsisprendė, galutinai traukiasi, tai aš tikrai su Balčiūnu nedirbsiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius