-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 05

Jono Valančiūno rankos atsisakęs LeBronas Jamesas: „Kodėl man turėtų reikėti jo pagalbos“

Lietuvis Jonas Valančiūnas po „Toronto Raptors“ rungtynių su „Cleveland Cavaliers“ tapo vienu labiausiai linksniuojamų krepšininkų JAV žiniasklaidoje. Ir ne dėl to, kad lietuvis sužaidė vienas geriausių karjeros rungtynių. Trečiajame ketvirtyje J.Valančiūnas grubiai sustabdė NBA superžvaigždę LeBroną Jamesą, kuris vos nekibo lietuviui į atlapus.
Jono Valančiūno pražanga prieš LeBroną Jamesą
Jono Valančiūno pražanga prieš LeBroną Jamesą / „Scanpix“/AP nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Trečiojo kėlinio pabaigoje J.Valančiūnas šiurkščiai prasižengė prieš L.Jamesą – jam veržiantis, mūsų krepšininkas jį apkabino rankomis ir sustabdė  žvaigždės bėgimą krepšio link. Rungtynių teisėjai po epizodo peržiūros paskyrė lietuviui techninę pražangą.

Nors J.Valančiūnas iškart po pražangos norėjo paduoti ranką L.Jamesui, tačiau „Cavaliers“ lyderis šiurkščiai atstūmė pagalbą. Abiejų komandų žaidėjai padarė viską, kad krepšininkai nepradėtų muštis – jie atitvėrė susipykusius žaidėjus vieną nuo kito.

VIDEO: Konfliktas tarp Jono Valančiūno ir LeBrono Jameso

„Kodėl man turėtų reikėti jo pagalbos atsistojant. Mano komandos draugai ateis ir man padės“, – po mačo rėžė L.Jamesas.

J.Valančiūnas: „Tikrai nemėginau jo sužeisti. Aš tiesiog saugojau savo krepšį, bandžiau sustabdyti jį ir neleisti atlikti dėjimo“.

Per pastarąsias trejas rungtynes NBA superžvaigždė jau antrą kartą patyrė nesportišką varžovo veiksmą. Mače su „Rockets“ varžovų lyderis Jamesas Hardenas spyrė L.Jamesui į tarpkojį.

„Galbūt man vertėtų daugiau saugoti save. Nenoriu per daug įsitraukti į diskusijas ir verkti dėl tokių dalykų, nes aš toks nesu, tačiau daug varžovų veiksmų prieš mane yra ne krepšinio veiksmai. Esu tai sakęs jau anksčiau. Teisėjai dirba savo darbą ir jie sprendžia, ar pražanga buvo paprasta, ar nesportinė. Man telieka susikoncentruoti žaidimui ir stengtis save saugoti“, – kalbėjo L.Jamesas.

VIDEO: „Raptors“ ir „Cavaliers“ dvikova

Tuo tarpu J.Valančiūnas po mačo teigė, kad tai nebuvo „purvina“ pražanga ir jis varžovui nenorėjo nieko blogo.

„Tikrai nemėginau jo sužeisti. Aš tiesiog saugojau savo krepšį, bandžiau sustabdyti jį ir neleisti atlikti dėjimo. Aš tiesiog dariau savo darbą, saugojau krepšį ir man nesvarbu, kaip tai padariau. Tikrai nesistengiau atkreipti į save dėmesį, tiesiog paprasta pražanga tokio žaidėjo nesustabdysi“, – situaciją su L.Jamesu komentavo J.Valančiūnas.

L.Jamesas: Kodėl man turėtų reikėti jo pagalbos atsistojant.

Į diskusiją per spaudos konferenciją teko įsitraukti ir „Cavaliers“ treneriui Davidui Blattui, kuris teigė, kad agresyvias varžovų pražangas iššaukia L.Jameso fizinė jėga ir nesugebėjimas jo sustabdyti.

„Tai tikrai nėra naujas dalykas. LeBronas yra itin galingas, agresyvus puolime ir fiziškai stiprus žaidėjas, tad prieš jį atliekama daug nematomų ir neužfiksuojamų veiksmų. Manau, kad šiose rungtynėse teisėjai neturėjo kito pasirinkimo ir pražangą jie užfiksavo teisingai“, – teigė D.Blattas.

VIDEO: Jono Valančiūno žaidimas prieš „Cavaliers“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius