-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 14

Kazys Maksvytis: „Prieš „Lietuvos rytą“ reikia geriau gintis nuo tritaškių“

Klaipėdos „Neptūnas“ LKL pusfinalį pradėjo pralaimėjimu 79:88 Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkams. Po rungtynių klaipėdiečių treneris Kazys Maksvytis akcentavo žaidėjų atsipalaidavimą trečiojo ketvirčio pradžioje ir vilniečių tritaškius.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 12 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

„Rungtynėms buvome labai rimtai nusiteikę, tai turbūt matėsi pradžioje. Gaila, kad antra pusė nepasisekė taip gerai kaip pirmoji. Labai pikta, kad ir vėl užmigę pradėjome trečią kėlinį, leidome jiems išlyginti ir tik tada pradėjome žaisti. Varžovai įsižaidė, įsimėtė, pataikė fantastiškų tritaškių, tačiau tai yra tokia komanda“, – pasakojo K.Maksvytis.

„Lietuvos ryto“ krepšininkų tritaškių taiklumas siekė 39 proc. (13/33), o didžioji dalis šių metimų įkrito svarbiausiais ketvirtojo kėlinuko momentais. K.Maksvytis teigė, kad prieš vilniečius reikėtų gintis kiečiau.

M.Nicola: Serijos su vienu žaidėju nelaimėsi, turime gerai žaisti visa komanda

„Prieš „Lietuvos rytą“ turime geriau gintis nuo tritaškių metimų. Jie, kaip ir mes, labai priklausomi nuo savo puolimo, tačiau tik apsigynus išeina mesti lengvesnius metimus. Esame dvi labai panašios komandos, o kurios nervai šaltesni pamatysime serijos pabaigoje“, – sakė K.Maksvytis.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Marcelo Nicola
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Marcelo Nicola

Marcelo Nicola: „Buvo labai sunku, tačiau persilaužėme“

„Lietuvos ryto“ treneris M.Nicola po mačo gyrė savo auklėtinius už valią ir sugebėjimą perlaužti rungtynes.

Po dviejų ketvirčių „Neptūnas“ turėjo 8 taškų persvarą (44:36), tačiau trečiojo ketvirčio pradžioje vilniečiai labai greitai išlygino rezultatą ir mačas nuo tada klostėsi taškas į tašką.

K.Maksvytis: Labai pikta, kad ir vėl užmigę pradėjome trečią kėlinį, leidome jiems išlyginti ir tik tada pradėjome žaisti.

„Buvo sunkios rungtynės, tačiau iškovojome labai labai svarbią pergalę. Turiu pasveikinti savo žaidėjus. Nors mes rungtynes pradėjome kiek atsipalaidavę, tačiau susiėmėme. Kai pradėjome pataikyti, išaugo pasitikėjimas savimi, energija, tada ėmėme ir geriau gintis. Nelengva yra taip sugrįžti ir iškovoti laimėti“, – teigė M.Nicola.

Paklaustas apie puikų Antano Kavaliausko žaidimą, treneris nevadino aukštaūgiu geriausiu rungtynių žaidėju, o akcentavo komandinį darbą.

„Visa komanda žaidė gerai. Per pertrauką mes pakalbėjome, akcentavome padarytas klaidas. Taip, Antanas yra labai svarbus, jis mums prideda daug energijos, ypač padeda gynyboje.

Jo žaidimas verčia pasistengti ir komandos draugus, bet manau, kad visi žaidėjai buvo svarbūs. Serijos su vienu žaidėju nelaimėsi, turime gerai žaisti visa komanda“, – teigė M.Nicola.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius