Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 21

LeBronas Jamesas – pasmerktas būti favoritu

„Cleveland Cavaliers“ NBA Rytų konferencijos finalą su „Atlanta Hawks“ pradėjo pergale, nors prieš šią seriją apžvalgininkai favorito etiketę buvo linkę kabinti Atlantos krepšininkams. LeBronas Jamesas kratėsi atsiliekančiojo vaidmens ir dar kartą įrodė, kad vienintelis titulas prie jo vardo yra favoritas.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 12 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Apžvalgininkas Ethanas Skolnickas suprato, kad Karalius Jamesas šioje serijoje kausis tik dėl pergalės, kai pamatė jo sutrikimą, atsakydamas į vieną iš žurnalistų klausimų.

„Ar mes būsime underdogs? Aš? Aš niekada nebūčiau underdog. Manau, kad turime puikius šansus. Tam čia ir esame“, – paklaustas apie „Cavaliers“ šansus kalbėjo L.Jamesas.

Tam čia ir yra LeBronas Jamesas. Jis nesibaido favorito etiketės, jis jos trokšta. Ir atsakomybės, kuri ateina su ja.

Ši serija parodys, kaip bus vertinamas jo sugrįžimas – kaip sėkmė ar praslydimas. Juk jis Majamį paliko kaip konferencijos čempionas ketverius metus iš eilės. Jeigu būtų pasilikęs „Heat“ ir prie komandos kaip planuota būtų prisijungęs Pau Gasolis, greičiausiai būtų ir penktas kartas. 

Per tuos ketverius metus jis aikštėje paniekino grėsmingesnius varžovus negu „Cavaliers“ priešininkai šio sezono atkrintamosiose kovose. Nėra taip, kad „Hawks“ neturi tam tinkamos žvaigždės. Jie tiesiog neturi ko pasisemti iš praeities. 

Ar mes būsime underdogs? Aš? Aš niekada nebūčiau underdog

L.Jameso praeitis yra grįsta konferencijų finalų patirtimi. 2011 metais „Celtics“ laimėjo čempionatą ir pasiekė NBA finalą su keturiais ramsčiais – Rajonu Rondo, Ray Allenu, Paulu Pierce'u ir Kevinu Garnettu. Šio sezono „Hawks“ turi tik vieną žaidėją, Paulą Millsapą, kuris yra taip toli nuėjęs, kai 2007 metais periodiškai žaidė Vakarų konferencijos finale su Jutos ekipa. 

2013 metų sezono „Pacers“ galėjo pasigirti pranokę L.Jamesą praėjusiuose sezonuose. Tačiau Alas Horfordas, Kyle'as Korveris, Eltonas Brandas ir Thabo Sefolosha nei karto nelaimėjo prieš L.Jamesą atkrintamųjų varžybų serijose. Ir Niujorko policija užtikrino, kad Thabo Sefolosha gynyba netrukdytų L.Jamesui ir šios serijos metu. 

Iki šios serijos L.Jamesas per savo karjerą jau yra laimėjęs 22 atkrintamųjų kovų serijas. Visa „Hawks“ sudėtis tokias serijas yra laimėjusi 31-ą kartą. 15 iš jų pasiekė traumuotas T.Sefolosha (9) ir dar nepanaudotas Austinas Daye (6).

Iki šios serijos L.Jamesas per savo karjerą jau yra laimėjęs 22 atkrintamųjų kovų serijas.

Viską susumavus nebestebina, kad tai „Hawks“ galima vadinti serijos „underdogs“, nors jie turi namų arenos pranašumą, keturis „All Stars“ žaidėjus, neįskaitant DeMarre'o Carrollo, kuris buvo geriausias komandos žaidėjas pastaruosius du mėnesius, visus startinės žaidėjus, kai „Cavaliers“ vis dar neturi Kevino Love ir jie yra laimėję septynis mačus daugiau šiame sezone.

Šioje serijoje bus kalbama ne apie tai, ką padarė „Hawks“, bet apie tai, ko nepadarė „Cavaliers“. Tiksliau, ko nepadarė LeBronas Jamesas, nors jis ir padarys beveik viską.

Kai Orlando krepšininkai 2009 metais pranoko L.Jamesą ir pateko į NBA finalą, visi kalbėjo, ką galėjo padaryti L.Jamesas, o ne šlovino Rashardą Lewisą ir Hedo Turkoglu.

Žinoma, L.Jamesas bandė sumažinti sirgalių lūkesčius, teigdamas, kad progresas užtruks. Ir kai kurie tuo patikėjo. Tačiau, kai L.Jamesas pasikrovė savo baterijas ir kiti Rytų konkurentai pradėjo byrėti, visos kalbos buvo pamirštos. 

Niujorko policija užtikrino, kad Thabo Sefolosha gynyba netrukdytų L.Jamesui ir šios serijos metu. 

Jeigu „Cavaliers“ pateks į NBA finalą, tuomet prasidės kiti skaičiavimai. Jau dabar prognozuojama, kad ten L.Jameso lauks „Golden State Warriors“ ekipa, kuri šį sezoną jau iškovojo 76 pergales ir viena aplenkė 2008 metų „Cavaliers“ ir 2012 metų „Heat“ su L.Jamesu. 

Galima teigti, kad tuomet jau favoritu bus galima laikyti „Warriors“ krepšininkus, kurie bus panašioje padėtyje kaip ir praėjusią vasarą buvo „Spurs“, kurie finale nugalėjo „Heat“. Tačiau ir tuomet L.Jamesas nesakė, kad yra atsiliekančiojo vaidmenyje, nesakys ir dabar.

Jis serga už savo komandą dėl paprastos priežasties – „Nes aš joje žaidžiu.“ To gali užtekti šioje serijoje, tačiau finale gali būti sunkiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius