-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 16 /14:10

Prie kandidatų į krepšinio rinktinę prisijungs Vytenis Čižauskas

Trečiadienį prie Palangoje besitreniruojančių krepšininkų turėtų prisijungti ir Kšištofas Lavrinovičius, Adas Juškevičius bei Vytenis Čižauskas.
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treniruotė Palangoje
Į rinktinę kandidatuojantys krepšininkai nuo pirmadienio treniruojasi pajūryje. Palangoje jiems numatyta daugiau treniruočių gryname ore. / Tomas Tumalovičius / nuotr.

Būtent šį krepšininką treneris Jonas Kazlauskas pasirinko kaip kandidatą į rinktinę. J.Kazlauskas nepaaiškino savo pasirinkimo motyvų, tačiau paklaustas, kodėl nepakviestas Šarūnas Vasiliauskas, patikino, jog nulėmė objektyvios priežastys.

„Lietuvoje trūksta įžaidėjų. Reikia žiūrėti į ateitį. Šarūnas Vasiliauskas labai talentingas žaidėjas. Tačiau  jis turi vieną minusą – krepšininkas yra gana nedidelio ūgio. Kalbėjau ir su Adomaičiu apie tai, štai, pavyzdžiui, australai turi dviejų metrų įžaidėją. Ir kai mes susiduriame su kontaktiniu, jėgos žaidimu, negalime nieko parodyti, kad ir kokie talentingi būtume. Tai yra problema“, – atviravo J.Kazlauskas.

Trečiadienį prie Palangoje besitreniruojančių krepšininkų prisijungs ir K.Lavrinovičius, šiomis dienomis tvarkantis reikalus Rusijoje. 

Į rinktinę pakviesta iš viso 14 kandidatų. Dar laukiama ir Jono Valančiūno, žaidžiančio NBA vasaros lygoje. J.Kazlauskas neneigė, kad šio žaidėjo jau laukia.

„Nematau nei didelio pliuso, nei tragedijos, kad jis dar ne su mumis. Negalvoju, kad vasaros lyga – labai rimta", – svarstė J.Kazlauskas.

Dėl to, kad kandidatų sąrašas – ganėtinai trumpas, treneris labiausiai kaltino krepšininkams sudaromą pernelyg įtemptą tvarkaraštį. „FIBA Europe ir FIBA World turėtų susitarti, kurie mėnesiai turi būti skiriami klubui, kurie rinktinei, taip kad liktų mėnuo poilsiui. Dabar pasirengimas čempionatams kasmet vis trumpėja. Todėl nebėra prasmės kviesti daugiau kandidatų“, – aiškino J.Kazlauskas.

Sugrįžus prie rinktinės vairo jam teko priprasti ir prie pasikeitusios tvarkos. Kiek neįprasta tapo tai, kad į pirmąją rinktinės stovyklą krepšininkai susivežė antrąsias puses, vaikus ir net šuniukus.

„Pakeisti visko išsyk nepavyks. Kažkada anksčiau žmonas leisdavo vežtis, šuniukai gal tada nebuvo madoje. Tačiau tada buvo kitų problemų, žmonos padėdavo sukontroliuoti“, – šypsojosi treneris.

Per pirmą susitikimą su krepšininkais jis visų paprašė susikaupti ir atsidėti žaidimui.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius