-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alekna: noro kovoti užtenka

Tituluočiausias Lietuvos sportininkas Virgilijus Alekna jau pradeda rengtis kitų metų kovoms. Geros praėjusio sezono pabaigos įkvėptas disko metikas tikisi atsigriebti už nesėkmę pasaulio čempionate Berlyne.
Lankstumo pratimai
V.Alekna oficialiai kitais metais startuos apie gegužės vidurį. / Artūro Gimžausko nuotr.

„Pradedu po truputį judėti. Vyksta įžanginis pasirengimo etapas, kartą per dieną jau nesunkiai treniruojuosi“, – 15min.lt tvirtino dukart olimpinis, dukart pasaulio ir Europos čempionas.

– Ką konkrečiai darote?

– Žaidžiu tenisą, pabėgioju, manieže pasimankštinu, svarmenis pakilnoju. Norisi jau to fizinio krūvio, norisi įgauti tą sportinę formą, kurią kiekvienais metais įpratau įgauti.

Po pasaulio čempionato pavyko laimėti keletą varžybų, o tai pakėlė nuotaiką ir nuteikė optimistiškai, – sakė V.Alekna.

– Buvo pakankamai laiko pasibaigus sezonui prisėsti ir ramiai, neskubant įvertinti praėjusius metus. Kokie jie buvo?

– Jeigu ne gera sezono pabaiga, aš jį vertinčiau blogiau. Po pasaulio čempionato pavyko laimėti keletą varžybų, o tai pakėlė nuotaiką ir nuteikė optimistiškai. Atsipalaidavau ir su nekantrumu laukiu kito sezono. Svarbiausia – sezoną baigiau be traumų, pavyko išvengti atsinaujinimo net tų traumų, kurios kankino anksčiau. Ryžto ir noro kovoti dar tikrai užtenka.

– Kitais metais pagrindinis startas – Europos čempionatas?

– Taip. Galima sakyti, tai bus pagrindinis akcentas. Šiaip laukia įtempti metai, nes startuos naujos varžybos – Deimantinė lyga, norėtųsi gerai pasirodyti Europos čempionate, kad patekčiau į pasaulio taurę. Jau dukart per karjerą Europos rinktinės sudėtyje kovojau ir tapau nugalėtoju.

– Berlyne kalbėjote, kad ateina nauja lyderių karta – lenkas Piotras Malachovskis ir vokietis Robertas Hartingas. Ar jau save ir Gerdą Kanterį nurašote?

– Jie puikiai pasirodė Berlyne, tačiau aiškiais lyderiais jų nepavadinčiau. Jiems dar trūksta stabilumo. Po pasaulio čempionato jie metė 4–5 metrais mažiau. Jeigu jau kandidatuoja tapti disko sektoriaus karaliais, kaip Larsas Riedelis ir kelerius metus aš, jiems reikia stabilumo. Kaip jie atrodys kitais metais, priklausys tik nuo jų pačių. Berlyne buvo nuskriaustųjų – tų, kuriems nepavyko įgyvendinti savo planų, tad kitais metais jie mėgins atsigriebti.

– Kaip rengiatės išnaudoti žiemą ir kada planuojate pradėti rimtą pasirengimą?

– Iki Naujųjų metų niekur iš Lietuvos išvažiuoti neketinu, o paskui dvi pirmosios treniruočių stovyklos vyks Lenkijoje. Ten man patiko ir tikiuosi būti dažnas svečias. Pagal aplinkybes galbūt surengsiu stovyklą Ispanijoje ar dar kur. O pirmieji oficialūs startai tikriausiai bus apie kitų metų gegužės vidurį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius