-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltijos jūrą apibėgęs ugniagesys Aidas Ardzijauskas sudėvėjo tris poras batų

Klaipėdoje šeštadienio popietę pasitiktas ugniagesys Aidas Ardzijauskas, apibėgęs Baltijos jūrą. Vilniečio kelionė truko 45 dienas ir nubėgo jis 3263 km.
Aido Ardzijausko odisėja truko 45 dienas.
Aido Ardzijausko odisėja truko 45 dienas. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Savo odisėją jis pradėjo rugpjūčio 1 d. Klaipėdoje. Kelionė driekėsi per kaimyninę Latviją, Estiją, Rusiją, Suomiją, Švediją, Daniją, Vokietiją ir Lenkiją.

Klaipėdoje bėgiką pasitiko kolegos, meras Vytautas Grubliauskas, paruošęs ir dovaną – uostamiesčio ženklą.

Ieškojo cigarečių

A.Ardzijauską kelionėje lydėjo pagalbininkų būrys, kurie rūpinosi maistu, derino nakvynės vietas, aiškinosi dėl reikalų pasieniuose. Nemažai nesklandumų kildavo kertant sienas su Rusija.

„Pasienyje atidžiai apžiūrėdavo daiktus ir stebėjosi, radę tik batus, aprangą, maistą. Jiems buvo keista, kad negabename cigarečių, ar alkoholio“, – pasakojo ugniagesys.

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Aidas Ardzijauskas finiaavo Klaipėdos teatro aikatėje
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Aidas Ardzijauskas finišavo Klaipėdos teatro aikštėje

Estijoje, keliaujant į Rusiją, teko kreiptis ir į užsienio reikalų ministeriją. Pasienyje paaiškėjo, kad kertant sieną buvo būtina Taline pasiimti pažymą. Apie tai ugniagesį lydėjusi komanda nebuvo informuota. Teko kreiptis pagalbos į Užsienio reikalų ministeriją.

A.Ardzijauskas skyrė nemažai dėmesio Sant Peterburgui ir Kaliningradui. Šiuose miestuose jis leidosi į ekskursijas, rado daugiau laiko pasivaikščioti. „Juk čia retai kada pavyksta patekti, naudojausi proga“, – aiškino jis.

Ištino koja

Bėgiką pirmieji nesklandumai užtiko jau Latvijoje. A.Ardzijauskui kaimyninėje šalyje į koją įkando kažkokios musytės. Dėl kilusios alerginės reakcijos koja ištino. Teko ieškoti medikų. Patinimai išnyko tik po septynių dienų. „Tačiau pati kelionė praėjo sklandžiai – didelių nuotykių nebuvo. Sudėtingiausia buvo pačiam su savimi, prisiversti atsikelti ir vėl bėgti. Visą laiką mane palaikė mintys, kurių laikiausi įsitvėręs, kad galėčiau bėgti“, – aiškino vilnietis.

Jis pasakojo, kad Danijoje ambasadorius pavežiojo po apylinkes „BMW“ automobiliu. Sužinojęs, kad šie automobiliai renkami Kaliningrade A.Ardzijauskas bėgdamas galvojo, kaip būtų įdomu pamatyti šią gamyklą. Vėliau šis jo noras išsipildė.

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Meras Vytautas Grubliauskas Aidui Ardzijauskui įteikė simbolinį miesto ženklą.
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Meras Vytautas Grubliauskas Aidui Ardzijauskui įteikė simbolinį miesto ženklą.

Sudėtingiausia bėgimo atkarpa laukė Danijoje, kur pūtė gana stiprus vėjas. Kai kuriose vietovėse apgaudavo GPS sistema, tekdavo grįžti į pagrindinį kelią.

A.Ardzijauskas juokdamasis prisiminė, kaip Rusijoje per lietų viena moteris sustojo pasisiūlė pavėžėti.

Sunešiojo tris poras

Į kelionę bėgikas buvo įsidėjęs aštuonias poras batelių. Visiškai nunešiojo tris poras, kurias kelionėje išmetė į šiukšlinę. Vieną batelį A.Ardzijauskas padovanojo Klaipėdos merui atminimui.

Per parą bėgikas vidutiniškai įveikdavo po 72 km. Dažniausiai maitinosi kruopomis, makaronais.

„Žmogaus stiprybė – galvoje. Jei jam šovė kokia mintis, jis ją ir padarys“, – teigė ugniagesys. 45 kelionę jis suorganizavo savo atostogų sąskaita ir jau pirmadienį turėtų eiti į darbą.

Ugniagesiu vyras dirba nuo 1994-ųjų. Jau yra nubėgęs per 50 tūkst. km, įveikęs 17 klasikinių maratonų, aštuonis kartus dalyvavęs 100 km bėgimuose

Praėjusiais metais A.Ardzijauskas apibėgo Lietuvą: per 24 dienas vyras nubėgo 1200 km.

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Aidas Ardzijauskas merui padovanojo batelį.
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Aidas Ardzijauskas merui padovanojo batelį.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius