-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eglė Balčiūnaitė prieš pasaulio universiadą: „Esu kupina jėgų“

Viena perspektyviausių šalies lengvaatlečių Eglė Balčiūnaitė intensyviai ruošiasi artėjantiems svarbiausiems sezono startams.
Eglė Balčiūnaitė
Eglė Balčiūnaitė. / Alfredo Pliadžio nuotr.

Užbaigusi treniruočių stovyklą Palangoje, vakar bėgikė dalyvavo Švedijos Karlstado mieste vykusiose tarptautinėse lengvosios atletikos varžybose „Folksam Grand Prix“ ir 800 m rungties distancijoje finišavo antra.

Antradienio vakare Karlstade vykusiose varžybose E.Balčiūnaitė 800 m distanciją įveikė per 2 min. 02.72 sek. ir į priekį praleido tik 0,14 sek. greičiau bėgusią Indijos atstovę Tintu Luką. Trečia finišavo Kanados atstovė Melissa Bishop – 2 min. 02.80 sek.

E.Balčiūnaitės teigimu, šios varžybos buvo puiki repeticija prieš rugpjūčio 12–23 d. Kinijoje vyksiančią pasaulio studentų universiadą. „Didžiąją distancijos dalį bėgau pirma – varžovė į priekį išsiveržė tik prieš pat finišą. Nors buvo šiek tiek apmaudu, dabar manau, kad tokia patirtis sportininkams yra labai naudinga, grūdinanti.  Tikiuosi, kad mano asmeninis rezultatas universiadoje bus kur kas geresnis. Po Palangoje vykusios vasaros stovyklos esu kupina jėgų, o per varžybas Kinijoje planuoju įgyti labai gerą sportinę formą“, – sako E.Balčiūnaitė. 

Iš karto po universiados taip pat Azijoje vyks ir pačios svarbiausios metuose lengvaatlečių varžybos. Geriausi sportininkai rinksis į Pietų Korėją, kur rugpjūčio 27 d. prasidės pasaulio lengvosios atletikos čempionatas. 22-ejų E.Balčiūnaitė yra įvykdžiusi pirmenybių B normatyvą.

800 m bėgimo nuotolis visuomet buvo olimpinių žaidynių rungtis. Į žaidynių programą jis įtrauktas 1928 m. vasaros olimpiadoje, bet vėliau išbrauktas ir atnaujintas tik 1960 m. žaidynėse, dėl moterų patirto išsekimo įveikiant distanciją. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius