Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ennis potencialas

Didžiosios Britanijos daugiakovininkė Jessica Ennis demonstruoja puikią sportinę formą, tad vis garsiau kalbama, kad jis yra ne tik pagrindinė pretendentė į pasaulio uždarų patalpų čempionės titulą, tačiau ir potenciali naujojo pasaulio rekordo šioje rungtyje autorė.
Turnyre Škotijoje Jessica Ennis barjeriniame bėgime aplenkė pačią Lolo Jones
Turnyre Škotijoje Jessica Ennis barjeriniame bėgime aplenkė pačią Lolo Jones / AFP/„Scanpix“ nuotr.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jessica Enis peršoko kartelę 1,94 metro aukštyje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jessica Enis peršoko kartelę 1,94 metro aukštyje

Viena pagrindinių priežasčių tikintis pasaulio rekordo yra ta, kad britė kiekviename naujame starte surenka vis daugiau taškų. Paskutinė ir vienintelė išimtis iš šios taisyklės buvo 2007 metais, kuomet sportininkė varžėsi prie labai prastų oiro sąlygų. Tad sekant šiomis tendencijomis beveik niekas neabejoja, kad septynkovės pasaulio čempionė iškovos analogišką titulą ir penkiakovėje.

Kol kas geriausias J.Ennis pasiekimas uždarose patalpose – 4716 taškų, tačiau jos treneris teigia, kad įmanoma surinkti daugiau nei 4800 taškų. Tačiau specialistams ir tokios prognozės atrodo labai savikritiškos – jie mano, kad sportininkės potencialas toks didelis, jog ji tikrai gali pagerinti pasaulio rekordą, priklausantį rusei Irinai Belovai (4991 taškas).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jessica Ennis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jessica Ennis

O kad J.Ennis forma puikia, galima buvo įsitikinti varžybose Škotijoje. Čia daugiakovininkė 60 metrų barjeriniame bėgime aplenkė net garsiąją ametikietę, pasaulio čempionę Lolo Jones bei pagerino nacionalinį rekordą (7,95 sekundės). Tai buvo jau septintas J.Ennis asmeninis rekordas, pasiektas per paskutines tris savaites. Aštuntąjį jį pasiekė praėjus vos valandai po barjerinio bėgimo, įveikdama 1,94 metro aukštį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius