Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Europos čempionate Eglė Balčiūnaitė sieks patekti į geriausiųjų šešetuką

Viena perspektyviausių šalies bėgikių Eglė Balčiūnaitė šį savaitgalį debiutuos Paryžiuje vyksiančiame Europos čempionate ir labai norėtų patekti į geriausių Europos bėgikių šešetuką. Anot sportininkės trenerio Aleksandro Kitanovo, Paryžiuje vyksiančiame Europos uždarų patalpų čempionate Eglė varžysis pirmą kartą per karjerą.
Eglė Balčiūnaitė
Eglė Balčiūnaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Tai bus visapusiškai naujas startas ir puiki proga išbandyti galimybes tokiame čempionate. Iki šiol Eglei dar neteko varžytis su pajėgiausiomis sportininkėmis Europos uždarų patalpų čempionate, tad tvirai tikiu, kad šios varžybos bus labai naudingos stipriai kylančiai mūsų bėgikei“, – sako jos treneris A.Kitanovas.

Anot pačios Eglės Balčiūnaitės, priešingai nei atviruose stadionuose, bėgti uždarose patalpose yra kur kas sudėtingiau dėl dangos, posūkių ir trasos perpratimo varžybų metu.

„Jei pavyktų patekti tarp šešių pajėgiausių Europos sportininkių Paryžiuje, būtų neapsakomai gerai. Tad dėsiu visas pastangas, kad šis uždavinys būtų įgyvendintas, nes būtent toks ir yra mano asmeninis tikslas šiame čempionate“, – sako ji.

Pasak trenerio A.Kitanovo, į Paryžių susirinks pajėgiausios visos Europos bėgikės, su jomis Lietuvos bėgikė varžysis 800 m distancijoje. Europos čempionatas Prancūzijos sostinėje prasidės kitą penktadienį, kovo 4-ąją, ir truks iki sekmadienio. Pirmą dieną E.Balčiūnaitė dalyvaus kvalifikacinėse varžybose, kuriose kovos dėl teisės dalyvauti šeštadienio pusfinalio bėgime. Jei jame gerai pasirodytų, lietuvė turėtų šansą patekti į finalinį bėgimą, vyksiantį sekmadienį.

Sportininkės trenerio teigimu, pagrindinės varžovės bus itin stiprios ir pastaruoju metu rodo labai aukštus pasirengimo rezultatus.

„Rusijos, Anglijos ir Prancūzijos bėgikių rezultatai yra labai aukšti. Tad Eglei tai bus vienos įdomiausių rungtynių, nes teks atiduoti labai daug jėgų, varžantis su pajėgiausiomis 800 metrų distancijos bėgikėmis“, – sako A.Kitanovas.

22 metų E.Balčiūnaitė yra laikoma viena perspektyviausių šalies bėgikių pasaulyje. Šį mėnesį ji apgynė Lietuvos 800 ir 400 m distancijų bėgimo čempionės vardą, iškovodama pirmąsias vietas Lietuvos lengvosios atletikos čempionate, vykusiame Klaipėdoje. Ji jau ne kartą pagerino 800 m ir 400 m šalies bėgimo rekordus  ir užima 8–11 vietas tarptautiniuose lengvosios atletikos reitinguose, o praeitas metais pasaulio čempionate Dohoje laimėjo iškovojo 5 vietą.

Šiemet Vokietijoje prasidėjusiose šeštose tarptautinėse lengvosios atletikos uždarų patalpų varžybose „PSD Bank Meeting Duesseldorf 2011“ ji iškovojo pirmą vietą ir pagerino Lietuvos rekordą. 800 metrų bėgimo varžybų finale 22 metų šiaulietė distanciją įveikė per 2 min. 01,23 sek.

800 m bėgimo nuotolis visuomet buvo olimpinių žaidynių rungtis, į žaidynes buvo įtraukas per 1928-ųjų vasaros olimpines žaidynes, bet vėliau išbrauktas ir atnaujintas tik per 1960 metų žaidynes dėl moterų patirto išsekimo įveikiant distanciją. 
 

Europos uždarų patalpų čempionatas Prancūzijos sostinėje Paryžiuje vyks kovo 4–6 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius