-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išaiškėjo jau trečiasis dopingą vartojęs Jamaikos sportininkas – disko metikė Allison Randal

Išaiškėjo jau trečiasis sportininkas didelio masto dopingo skandale Jamaikos lengvosios atletikos rinktinėje. Trečiąja kontrolierių auka tapo Londono olimpinių žaidynių dalyvė disko metikė Allison Randal.
Allison Randal
Allison Randal / jamaicaolympics.com nuotr.

Sekmadienį 15min.lt jau pranešė, kad Jamaikos nacionalinėse pirmenybėse daugelio atletų dopingo testus atlikę kontrolieriai rado draudžiamų preparatų sprinterių Asafa Powello ir Sherone Simpson mėginiuose.

Trečioji dopingo kontrolierių pagauta sportininkė taip pat neigia, kad savo noru vartojo draudžiamus preparatus.

„Aš tikrai tyčia nevartojau draudžiamų medžiagų. Visada buvau labai budri dėl preparatų vartojimo, todėl esu labai nustebusi, kad mano organizme rasta draudžiamų medžiagų“, – sakė A.Randal.

25 metų atletei priklauso Jamaikos moterų disko metimo rekordas (61 metras 21 centimetras), tačiau Londono olimpiadoje sportininkė į finalą neprasimušė.

„Niekada nesu regėjusi steroidų. Tikiuosi, kad B mėginys įrodys mano nekaltumą“, – teisinosi disko metikė.

Primename, kad praėjusį mėnesį vykusiame Jamaikos lengvosios atletikos čempionate dopingo kontrolieriai patikrino daug šalies sportininkų ir keturių mėginiuose rado draudžiamų preparatų.

Jau sekmadienį tapo aišku, kad dopingo pėdsakų rasta buvusio pasaulio 100 metrų sprinto rekordininko A.Powello ir Londono olimpiados sidabro medalio laimėtojos S.Simpson mėginiuose.

Ketvirtasis dopingu susitepęs sportininkas dar nepaaiškėjo.

Visi trys sportininkai siekia, kad būtų ištirti jų B mėginiai, kurie gali įrodyti sportininkų nekaltumą. Jamaikos lengvaatlečių atstovas Paulas Doyle'as teigė, kad tai gali užtrukti nuo 10-ies dienų iki dviejų savaičių.

Kartu su Jamaikos atletais sekmadienį dėl dopingo vartojimo įkliuvo ir amerikietis sprinteris, šio sezono rungties lyderis, Tysonas Gay.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius