-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 14 /22:35

Juoda diena lengvajai atletikai: Asafa Powello, Sherone Simpson ir Tysono Gay dopingo mėginiai – teigiami

Lengvosios atletikos pasaulį sukrėtė didžiulis dopingo skandalas – teigiamas dopingo testas nustatytas pas buvusį pasaulio rekordininką jamaikietį Asafa Powellą, šio sezono geriausią sprinterį ir Amerikos rekordininką Tysoną Gay ir jamaikietę Londono olimpinę vicečempionę Sherone Simpson.
JAV bėgikas Tysonas Gay
JAV bėgikas Tysonas Gay / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Draudžiamų preparatų 30-mečio T.Gay organizme rasta gegužės 16-ą dieną paimtame A mėginyje. Pats sprinteris nebando slapstytis ir pripažįsta savo kaltę.

„Neturiu jokios istorijos, nemeluosiu ir nesiteisinsiu, nemėginsiu įrodyti, kad šis testas klaida. Pasitikėjau vienu žmogumi, kuris mane nuvylė. Negaliu pasakyti, kas jis“, – tramdydamas ašaras kalbėjo šio sezono 100 metrų rungties bėgimo rekordininkas T.Gay (9,75 sek.).

Anot atleto, jis apie viską jau papasakojo savo šeimai, įskaitant mamą, ir komandos draugams. Sportininkui belieka sulaukti B mėginio ir sužinoti sankcijas.

„Esu vyras ir priimsiu bet kokią bausmę. Suprantu, ką padariau, ir prisiimu visą atsakomybę – geras vardas man visada buvo svarbiau nei pergalės ir rekordai“, – teigė T.Gay.

Susitepę penki Jamaikos sprinteriai

„Reuters“ agentūra praneša, kad dar penki Jamaikos lengvaatlečiai taip pat pagauti vartojant dopingą. Du iš jų, anot šaltinių, yra sprinteriai, kiti – kitų lengvosios atletikos rungčių sportininkai.

Nors daugiau informacijos kol kas neatskleidžiama, tačiau „Reuters“ teigimu vienas iš jų yra buvęs pasaulio rekordininkas, 2009 metų pasaulio ir 2008 metų olimpinis čempionas Asafa Powellas. Šią informaciją „Reuters“ patvirtino atleto agentas.

Papildyta 22:40. Asafa Powellas išplatino oficialų pareiškimą, kuriame jis patvirtina, kad jo organizme rasta dopingo, tačiau teigia, kad niekada savo noru nevartojo jokių draudžiamų preparatų. Sportininko pareiškimą galite perskaityti čia (anglų kalba).

Kita sprinterė prisipažino pati. Tai Londono olimpiados 4 po 100 metrų rungties moterų Jamaikos komandos narė Sherone Simpson. Ji su komandos draugėmis Londone iškovojo sidabro medalius.

„Dabar man labai sunkus metas – man pranešė, kad praėjusį mėnesį per nacionalinį čempionatą paimtas dopingo A mėginys yra teigiamas“, – „Reuters“ sakė S.Simpson.

Praėjusį mėnesį dėl dopingo vartojimo buvo diskvalifikuota kita jamaikietė, 200 metrų bėgimo pasaulio čempionė, Veronica Campbell-Brown.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius