Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Katedros aikštėje varžysis stipriausios šuolininkės į aukštį

Rugsėjo 11–12 dienomis vyksiančio septintojo tarptautinio Vilniaus maratono organizatoriai, be pagrindinio bėgimo, žada peno akims ir kitų lengvosios atletikos rungčių gerbėjams: šeštadienį, rugsėjo 11 dieną, Katedros aikštėje išdygs šuolio į aukštį sektorius, o jame varžysis pajėgiausi šalies šuolininkai.
Viktorija Žemaitytė Europos čempionate turine užėmė 6 vietą
Viktorija Žemaitytė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Vilniaus-maratonas
Vilniaus-maratonas

„Jau esame minėję, kad stengsimės parengti tokią programą, kurioje kiekvienas Vilniaus gyventojas bei svečias rastų varžybų pagal savo poreikius. Šuolis į aukštį laikoma viena patraukliausių lengvosios atletikos rungčių, be to, tokios varžybos mūsų šalyje bus rengiamos pirmą kartą. Tikimės, kad moterų varžybose pirmą kartą šalies istorijoje viename sektoriuje surinksime stipriausias merginas: Airinę Palšytę, Kariną Vnukovą, Viktoriją Žemaitytę, Austrą Skujytę bei Mildą Kulikauskaitę. Šokinės ir vyrai“, – sako Vilnaus maratono direktorius Evaldas Martinka.

Galimybe pasirungti tokioje aplinkoje džiaugiasi ir pajėgiausia šiuo metu šalies šuolininkė pasaulio jaunimo vicečempionė A.Palšytė: „Labai džiaugiuosi, kad ir mano rungtis „išeina į mases“, nedaugelis pasaulio šuolininkų yra šokinėję miesto šventėse, todėl stadionų rungčių atstovai kiek pavydi maratonininkams ar ėjikams. Sprendžiant iš to, ką organizatoriai žada šiemet, tai bus būtent miesto šventė. Tad tikrai kviečiu ne tik lengvosios atletikos mėgėjus, bet ir visus kitus – profesionalus sportas Katedros aikštėje man skamba labai viliojamai. Man tai bus savotiškos vasaros sezono pabaigtuvės, o tai daryti palaikomai gimtinės publikos pavyksta ne kiekvienais metais.“

Paklausta, ar dalyvaus kitose Vilniaus maratono rungtyse, kad ir bėgime su aukštakulniais,  A.Palšytė sakė, kad aukštakulniai – ne sportininkų avalynė, juo labiau kad per didelė traumos galimybė. ,,Geriau jau dalyvausiu žvejų varžybose, tačiau ne kaip meškeriotoja, o kaip žuvis. Pagal horoskopą esu Vėžys, tad ši rungtis kaip tik man – tik ar vėžiai bus skaičiuojami kaip žuvys?“ – klausimu į klausimą atsakė šmaikšti sportininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius