-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengvosios atletikos rinktinės treneris Kęstutis Jezepčikas: „Neturime sportininkų, kurie į pasaulio čempionatą važiuotų užsikabinti medalio“

Į Maskvoje rugpjūčio 10-ąją dieną startuosiantį pasaulio lengvosios atletikos čempionatą iš Lietuvos netrukus išvyks 14 sportininkų. Vis dėlto šiųmetėse pirmenybėse mūsų šalies rinktinėje nėra nė vieno sportininko, kuris galėtų būti iš anksto laikomas stipriu kandidatu iškovoti medalį.
Kęstutis Jezepčikas
Kęstutis Jezepčikas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Yra keli sportininkai, kurie, itin gerai susiklosčius aplinkybėms ir sutapus keliems veiksniams, gali iškovoti medalį. Apie pusė sportininkų yra tikrai pajėgūs pasiekti savo rungčių pusfinalius. Daug tikimės iš disko metikės Zinaidos Sendriūtės, kuri šį sezoną sektoriuje žengia tarp lyderių, tačiau yra 5–6 panašaus pajėgumo sportininkės, tad daug kas priklausys ir nuo dienos“, – kalbėjo lengvosios atletikos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Jezepčikas.

Net dešimtą kartą pasaulio pirmenybėse varžysis disko metikas Virgilijus Alekna, tačiau, anot K.Jezepčiko, dukart olimpiniam čempionui šiuo metu trūksta varžybų patirties.

„Kalbėjau su Virgilijumi ir jis užtikrino, kad pasaulio čempionate galės varžytis iš visų jėgų. Jis puikiai dirbo žiemą, tačiau vėliau gauta trauma jam sutrukdė dalyvauti varžybose ir dabar V.Aleknai paprasčiausiai trūksta varžybinės patirties“, – teigė K.Jezepčikas.

Lietuviai nemažai gali tikėtis ir iš šuolininkės į aukštį Airinės Palšytės, kuri neseniai Suomijoje vykusiame Europos U-23 čempionate iškovojo sidabro medalį. Per sportininkų išlydėtuves už minėtą pasiekimą A.Palšytei buvo įteiktas prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimas.

„Jaučiuosi neblogai pasirengusi, o Europos čempionatas, manau, parodė, kad galiu kovoti ir pasiekti gerų rezultatų. Rezultatai gal labai nekyla, tačiau vis tiek progresas jaučiamas. Labai tikiuosi patekti tarp aštuonių stipriausių atlečių“, – apie savo tikslus kalbėjo A.Palšytė.

Sunkios sąlygos Maskvoje laukia maratonininkių, kurios sekmadienį startuos 14 val., o tuo metu Rusijos sostinėje prognozuojamas 28 laipsnių karštis. Šioje distancijoje startuos trys mūsų šalies lengvaatletės – Živilė Balčiūnaitė, Diana Lobačevskė ir Remalda Kergytė.

„Net neįsivaizduoju, kodėl taip nuspręsta, dažniausiai maratono startai būna devintą ar net septintą valandą ryto. Organizatoriai neatsižvelgia į dalyvius, jie teisinasi, kad tokiu sprendimu nori pritraukti daugiau žiūrovų. Tokia temperatūra labai sekina, prarandi daug skysčių ir mineralų“, – teigė D.Lobačevskė.

Sportininkė tikisi Maskvoje atstumą įveikti greičiau nei per dvi su puse valandos ir pabandyti pagerinti savo griausią rezultatą. D.Lobačevskės tikslas – pajėgiausiųjų dvidešimtukas.

Su tokiu pačiu tikslu į Maskvą vykstą ir sportinio ėjimo atstovė Brigita Virbalytė-Dimšienė: „Norėčiau, kad šis čempionatas būtų sėkmingesnis nei pirmieji du, labai tikiuosi patekti į 20-uką. Yra nemažai naujų pajėgių ir alkį jaučiančių sportininkių, kai kurios po olimpiados baigė karjerą. Norėčiau būti netoli savo asmeninio rekordo ir tai galėtų užtikrinti vietą 20-uke.“

K.Jezepčikas teigė, kad labiausiai gaila į čempionatą nesugebėjusio prasimušti šuolininko į tolį Raivydo Stanio bei traumas patyrusių Ryčio Sakalausko, Dovilės Dzindzaletaitės ir Rasos Drazdauskaitės.

Maskvoje pasaulio čempionate dalyvaus: Virgilijus Alekna, Zinaida Sendriūtė (disko metimas), Lina Grinačikaitė (100 metrų sprintas), Airinė Palšytė (šuolis į aukštį), Eglė Balčiūnaitė (800 metrų bėgimas), Agnė Šerkšnienė (400 metrų bėgimas), Kristina Saltanovič, Brigita Virbalytė-Dimšienė ir Neringa Aidietytė (20 km sportinis ėjimas), Marius Žiūkas (20 km sportinis ėjimas), Tadas Šuškevičius (50 km sportinias ėjimas), Živilė Balčiūnaitė, Diana Lobačevskė ir Remalda Kergytė (maratonas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius