Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Aleknos kambariokas atkirto kritikams: „Nesiautė ten joks uraganas“

Pasaulio rekordą pagerinęs jaunasis Mykolas Alekna sulaukė ne tik ovacijų, bet ir kritikos – esą varžybos vyko „laukuose“, „siaučiant audrai“.
Mykolas Alekna
Mykolas Alekna / „Scanpix“ nuotr.

Tokius kritikus užčiaupė vokietis Mika Sosna, pats dalyvavęs istorinėse varžybose Ramonos miestelyje (JAV) ir tapęs lietuvio kambarioku.

„Taip, ši vieta yra žinoma dėl stiprių vėjų. Šįkart vėjas tikrai buvo geras, tačiau nesiautė ten joks uraganas ar kažkas panašaus“, – sport1.de teigė M.Sosna.

„Kartais sulaukdavome gūsių, kartais vėjo kryptis pasikeisdavo. Žinoma, norint numesti daugiau nei 74 metrus, reikia tam tinkamų sąlygų“, – tęsė 20-metis vokiečių disko metikas.

Ramonos miestelyje vykstančios disko metimo varžybos yra įtrauktos į „World Athletics“ tvarkaraštį, joms netgi suteiktas bronzinis kontinentinio turo statusas.

Dėl palankių sąlygų disko metikai čia vyksta gerinti asmeninių rezultatų, tad nuostabą kelia ir kritika, esą M.Aleknos pasaulio rekordas gali būti nepatvirtintas, netiksliai jį išmatavus teisėjams.

Pats M.Sosna į Ramonos miestelį vyko įvykdyti olimpinį normatyvą ir jam tai pavyko. Jaunasis vokietis diską numetė 68,96 m, daugiau nei trimis metrais pagerindamas asmeninį karjeros rekordą.

„Tai buvo pagrindinis mano uždavinys čia. Atvykau į šias varžybas iš savo kišenės. Pats susimokėjau už lėktuvo bilietus. Tai nebuvo pigu. Todėl labai, labai džiaugiuosi. Dar tik balandžio mėnuo. Tiesa sakant, mes dar tik pradedame pasiruošimą varžyboms, todėl esu be galo patenkintas“, – džiūgavo M.Sosna, kuris nuo 2022-ųjų yra pasaulio jaunimo (iki 20 metų) rekordininkas, 1,75 kg diską numetęs 71,37 m.

„Scanpix“ nuotr./Mika Sosna
„Scanpix“ nuotr./Mika Sosna

Tik metais vyresniam M.Aleknai nuo šiol priklauso vyrų pasaulio rekordas – 74 m 35 cm.

„Buvau tose varžybose. Jos buvo įspūdingos, o dabar jis guli šalia ir taip pat yra be galo laimingas. Ir atsakinėja į tūkstančius dalykų“, – juokėsi M.Sosna

Sport1.de žurnalistui pasiteiravus, ar lietuvis yra vokiečio kambariokas, į pokalbį trumpai įsijungė ir M.Alekna. „Taip, aš čia“, – nusijuokė naujasis planetos rekordininkas.

Tuo metu M.Sosna plačiau papasakojo apie istorinį metimą.

„Diskas pakilo neįtikėtinai aukštai. Įprastai, kai diskas pasiekia tokį aukštį, jis tiesiog apsiverčia, bet šį kartą jis tiesiog nuskrido. Buvo įspūdinga tai pamatyti gyvai“, – atviravo vokiečių disko metikas.

„Tai buvo vienos įspūdingiausių varžybų disko metimo istorijoje. 65,30 m rezultato nebūtų užtekę net finaliniam aštuntukui. Lygis buvo itin aukštas“, – pabrėžė trečias likęs M.Sosna, kuris pirmasis iš Vokietijos disko metikų įvykdė olimpinį normatyvą.

Lietuvoje be M.Aleknos tai jau yra pavykę ir Andriui Gudžiui. Olimpinį normatyvą iki Paryžiaus žaidynių sumedžioti viliasi ir Mykolo brolis Martynas Alekna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius