-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusai olimpinėse žaidynėse? Tikrai ne visi, – sako lengvoji atletika

Pasaulio lengvosios atletikos federacijos prezidentas Sebastianas Coe su kolegomis turi savitą sprendimą dėl šalių agresorių – Rusijos ir Baltarusijos – sportininkų grįžimo į tarptautinę areną.
Marija Lasickienė
Marija Lasickienė / „Scanpix“ nuotr.

Tarptautinis olimpinis komitetas penktadienį paskelbė, jog nutarė leisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkus į kitų metų olimpines žaidynes Paryžiuje.

Ukrainą užpuolusios Rusijos ir jai kare padedančios Baltarusijos atletai galės dalyvauti žaidynėse neutraliu statusu, nepaisant, kad tam prieštarauja Ukraina ir ją palaikančios šalys.

Suprasti akimirksniu

  • Anot Jungtinių tautų, nuo tada, kai Rusija pradėjo karą, daugiau nei 10 tūkst. civilių gyventojų buvo nužudyta Ukrainoje.
  • Kaip spalį teigė Ukrainos jaunimo ir sporto reikalų ministras, kare žuvo 361 Ukrainos sportininkas ir treneris.
  • Daugiau nei 3 tūkst. kitų atletų šiuo metu yra Ukrainos kariuomenėje ir gina savo šalį.

Tačiau ne visi sporte yra palankūs agresoriams.

Pasaulio tarptautinės lengvosios atletikos federacijos prezidentas Sebastianas Coe pareiškė, kad nesiruošia taikytis prie Tarptautinio olimpinio komiteto ir jo prezidento Thomo Bacho sprendimo.

„Gal jūs ir pamatysite neutralius Rusijos ir Baltarusijos sportininkus Paryžiuje, bet jie nebus iš lengvosios atletikos, – sakė S.Coe. – Mūsų pozicija mūsų sporte yra nuosekli ir ji nesikeičia.“

„Scanpix“ nuotr./Sebastianas Coe
„Scanpix“ nuotr./Sebastianas Coe

Lengvajai atletikai vadovaujantis britas, pats buvęs olimpinis čempionas, teigė, jog tokia yra visos tarybos nuomonė.

Kitaip nei keliose sporto šakose, tokiose kaip imtynės, boksas, dziudo, kurios jau anksčiau šiemet įsileido rusus į savo varžybas, lengvosios atletikos valdžia nuosekliai laikėsi savo pozicijos.

„Anot Athletics Weekly“, tik 12 rusų ir 6 baltarusių lengvaatlečiai teoriškai atitiktų 2024 metų olimpinių žaidynių standartus, tarp jų ir už lietuvių šaknų sporto komentatoriaus ištekėjusi šuolių į aukštį žvaigždė Marija Lasickienė.

Tarptautinis olimpinis komitetas penktadienį pareiškė, kad pagal neutralių atletų statusą kol kas per tarptautines sporto federacijas atranką yra praėję tik 11 neutralių atletų – 8 rusai ir 3 baltarusiai.

Tiesa, atranka į žaidynes dar vyks ir kitais metais. Žaidynės Paryžiuje vyks nuo liepos 26 dienos iki rugpjūčio 11 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius