-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaida Žūsinaitė: visko gali būti

Šeštajame tarptautiniame Vilniaus maratone, kuris startuos rugsėjo 13 dieną, šalie tūkstančių bėgimo mėgėjų iš daugiau nei 20 pasaulio šalių išvysime ir visą būrį profesionalių bėgikų, Lietuvos nacionalinės lengvosios atletikos rinktinės narių. Mini maratono distancijoje startuos ir viena pajėgiausių šalies jaunųjų stajerių Vaida Žūsinaitė.
Vaida Žūsinaitė
Vaida Žūsinaitė / LAF nuotr.
Vilniaus maratonas 2009
Vilniaus maratonas 2009

Po puikaus starto Europos U23 lengvosios atletikos čempionate (ten Vaida užėmė 9 ir 10 vietas) bei pergalės Lietuvos čempionate jaunoji stajerė ilsėjosi ir startas Vilniaus maratone bus pirmasis jos startas po atostogų. Pasak Vaidos, ji jau yra dalyvavusi šiame bėgime prieš trejus metus ir liko trečia. „Jei kas būtų paklausęs prieš mėnesį, būčiau atsakius, jog nesiruošiu bėgti Vilniaus maratone. Tačiau dabar, kuomet vasara baigėsi, esu tikra, jog tai – pats geriausias startas išsijudinimui po vasaros“. Pasak stajerės, masiniai bėgimai jai visada labai patikdavo: „Patinka, jog susirenka ne tik profesionalai, besivaržantys dėl vietų, o ir mėgėjai bei šiaip prijaučiantys sportui žmonės. Lietuvoje masinių bėgimų ir taip trūksta – o čia nebūtina būt sportininku, bėgti gali bet kas“.

Apie tikslus Vilniaus maratone V.Žūsinaitė kalba atsargiai – „Pastaruoju metu treniravausi tik kas antrą dieną, tačiau kiekvienose varžybose norisi sudalyvauti kuo geriau, bent jau tuometinio pasiruošimo lygyje. Rezultatai priklauso nuo įdėto darbo, tad mano tikslas Vilniuje – parodyti geriausia, ką tuo metu galėsiu. Tiek aš, tiek treneris į visus startus žiūrime labai rimtai“.

Alfredo Pliadžio nuotr./Vaida Žūsinaitė
Alfredo Pliadžio nuotr./Vaida Žūsinaitė

Paklausta, koks esminis skirtumas tarp bėgimo miesto gatvėmis ir stadiono taku, bėgikė sako: „Anksčiau man labiau patikdavo varžytis stadione – ten bėgdama galiu geriau kontroliuoti ritmą, žinoti kiekvieno rato laiką. Stadione labiau save kontroliuodavau ir prisiversdavau bėgti. Tačiau pastaruoju metu bėgimas plentu patinka vis labiau“.

O kada jaunoji bėgikė ryšis pirmajam maratono bėgimui? „Pagalvoju ir apie tai, per treniruotes jau esu bėgusi pusė maratono, tačiau ne varžybiniu tempu. Kol kas nesijaučiu pasiruošus maratonui, reikia kažko pasiekti ir trumpesnėse distancijose. Artimiausiu metu, kaip ir kiekvienais metais, startuosiu visose Lietuvoje rengiamose varžybose.“

Vaida lengvosios atletikos pasaulyje garsėja ir kaip žmogus, į gyvenimą žiūrintis eilėmis. Tad paklausėme jos, ar galima tikėtis naujo eilėraščio po bėgimo aplink Gedimino pilį? „Viskas priklausys nuo nuotaikos ir įkvėpimo, tokių dalykų planuot neįmanoma. Bet ruduo – toks metų laikas, kuris verčia susimąstyti. Tad visko gali būti“.

O avansu – Vaidos palinkėjimas šeštojo Vilniaus maratono dalyviams:

Asmeninio archyvo nuotr./Gamtos vaikas...
Asmeninio archyvo nuotr./Gamtos vaikas...

Juk nesvarbu, iš kur esi,

Studentas, mokinys ar tėtis,

Vilniaus Maratone bus laukiami visi,

Prabėgti net ir tu gali – savim tikėki!

„Čia dalyvauti gali visi, nesvarbu, kokį laiką užfiksuosite. Kiekvienas gali išsikelti sau tikslus pagal savo galimybes. Kuo didžiausios sėkmės ir geros nuotaikos visiems dalyvausiantiems!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius