-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 03

9 priežastys, kodėl Usainas Boltas ne tik greitai bėga, bet ir žavi pasaulį savo charizma

Lengvoji atletika seniai neregėjo ir dar ilgai neregės bėgimo takelyje tokio šoumeno kaip Usainas Boltas. Kiek bėgikų gali išvardyti paprastas sporto aistruolis? Matyt, ne tiek ir daug, o pirmas sąraše be abejonės būtų žymusis jamaikietis. Ir ne tik dėl to, kad jis sumindė visus iki tol buvusius rekordus. Bėgikų su įspūdingais rezultatais yra buvę ir anksčiau, tiesiog jie nesukurdavo tokio šou kaip Usainas Boltas.
Usainas Boltas
Usainas Boltas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Usainas Boltas

„Daily Mirror“ siūlo susipažinti su devyniomis priežastimis, kodėl Usainas Boltas yra tiesiog kiečiausias žmogus pasaulyje – visomis prasmėmis.

1. Jis be žodžių gali atsakyti į bet kokius klausimus

Sandraugos žaidynių Glazge metu Usainas Boltas buvo įsivėlęs į skandalą, kai turnyrą pavadino „truputį š...“. Vėliau jo atstovai ir pats sportininkas paneigė, kad taip atsiliepė apie žaidynes, o surengtos spaudos konferencijos metu žurnalistai sportininkui pabėrė itin keistų klausimų. Nuo prašymo kartu nusifotografuoti iki klausimų apie Gazoje vykstantį konfliktą ir Škotijos nepriklausomybės referendumą. Bėgikas nesivėlė į politinius debatus ir į kvailokus žurnalistų klausimus atsakė pečių pagūžčiojimu ir šypsena.

VIDEO: Usaino Bolto spaudos konferencija

2. Jis turi firminę pozą

Usainas Boltas po kiekvieno savo pasirodymo pademonstruoja firminę pozą – žaibą vaizduojantį judesį. Šis rankų judesys išgarsėjo visame pasaulyje. Kiekvienas jį kartojantis žino, kad tai prekinis Usaino Bolto ženklas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Usainas Boltas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Usainas Boltas

3. Jis nesutrinka šalia kitų garsių sportininkų

Londono olimpinių žaidynių metu ilgų nuotolių bėgikas Mo Farahas taip pat išgarsėjo savo simboliniu gestu – iš rankų sudaryta širdele. Usainas Boltas sumanė apsikeisti simboliais ir žiūrovų džiaugsmui pademonstravo, kad moka kurti šou.

VIDEO: Usainas Boltas ir Mo Farahas

4. Jis iškovojo tris aukso medalius, maitindamasis „McNuggets“ vištiena

2008 metų Pekino olimpinių žaidynių metu Usainas Boltas atskleidė, kad kol kiti bėgikai laikėsi griežtos dietos, jis šveitė vištieną iš „McDonald's“. Anot olimpinio čempiono, per dešimt dienų jis iš viso suvalgė 1000 vištienos rinkinių. 

Savo biografijoje „Greitesnis už žaibą“ jis rašo, kad pusryčiams suvalgydavo net 20 dėžučių vištienos, užsikąsdamas bulvytėmis ir obuolių pyragu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jamaikos sprinteriai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jamaikos sprinteriai

5. Jis pagerino pasaulio rekordą, sulėtindamas tempą

Usainas Boltas Pekino olimpinių žaidynių 100 metrų bėgimo finale ne šiaip tavo čempionu ir pagerino pasaulio rekordą. Jam tai pavyko padaryti finišo tiesiojoje sulėtinant tempą, nes, paprasčiausiai, pavyti jo jau niekas nebegalėjo. Naujas pasaulio rekordas tuomet buv 9,69 sek. 

VIDEO: Usainas Boltas pagerina pasaulio rekordą

 6. Jis pagailėjo princo Harry

Usainas Boltas turėjo galimybę gerokai pažeminti Anglijos pricą Harry, bet to nepadarė. Sportininkas pademonstravo klasę, kai leido savo oponentui laimėti simbolines lenktynes.

VIDEO: Usainas Boltas prieš princą Harry

7. Jis beveik žaidė „Manchester United“

Usainas Boltas mėgsta pajuokauti, kad galėtų būti puikus futbolininkas. Jis taip myli „Manchester United“ klubą, kad net buvo sutikęs sudalyvauti parodomajame mače, tačiau turėjo atsisakyti renginio dėl Pasaulio lengvosios atletikos čempionato.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Usainas Boltas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Usainas Boltas

8. Jis gali filmuotis reklamoje ir vis tiek išlikti „kietu“

Kai milijardierius Richardas Bransonas pakvietė Usainą Boltą filmuotis reklamoje, nieko gero tikimasi nebuvo. Dažniausiai sportininkai reklamose sunkiai įtikina savo vaidyba, tačiau bėgikas padarė viską ką galėjo su patikėtomis užduotimis. Viskas galėjo baigtis ir blogiau...

VIDEO: Usainas Boltas reklamoje

9. Jis visai greitas

2009 metų pasaulio čempionate Berlyne jis pagerino sau pačiam priklausiusį 100 metrų pasaulio rekordą – 9, 58. Tai greičiau nei mes ryte gali užsimauti kojines...

VIDEO: Pasaulio rekordas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius