-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 22

Vartininkui suspardžius įsibrovėlį, Olandijoje nutrauktas futbolo mačas

Intriguojantis Olandijos futbolo taurės šešioliktfinalio mačas tarp Amsterdamo „Ajax“ ir „Alkmaar“ klubų baigėsi anksčiau nei planuota.
Vartininkas Estebanas Alvarado nusprendė pats paauklėti įsibrovėlį.
Vartininkas Estebanas Alvarado nusprendė pats paauklėti įsibrovėlį. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Amsterdamo Ajax

36 minutę aikštelėje netikėtai pasirodęs, kaip įtariama, girtas įsibrovėlis puolė svečių vartininką Estebaną Alvarado. Šiam pavyko išsisukti nuo smūgio, tačiau iš Kosta Rikos kilęs vartininkas prarado savitvardą ir, nelaukdamas apsaugos, nusprendė pats kojų smūgiais paauklėti įsibrovėlį.

Chuliganą nuo „Alkmaar“ vartininko įtūžio apgynė tik apsaugos darbuotojai ir kiti futbolininkai.

Aistroms aprimus kilo dar viena audra. Mačo arbitras nesusivaldžiusiam E.Alvarado nusprendė parodyti raudonąją kortelę, taip sukeldamas ne tik nubaustojo, bet ir visos „Alkmaar“ komandos pasipiktinimą.

„Alkmaar“ treneris Gertjanas Verbeekas liepė savo auklėtiniams palikti aikštelę, o arbitrui Basui Nijhuisui nebeliko nieko kito, kaip tik nutraukti mačą. Tuo metu šeimininkai „Ajax“ pirmavo rezultatu 1:0.

„Suprantu, kad E.Alvarado gynėsi, tačiau vėliau jis pats puolė žiūrovą, ne kartą jam įspirdamas. Vartininkas galėjo tiesiog atsitraukti“, – sprendimą skirti raudonąją kortelę paaiškino B.Nijhuisas.

Dėl aikštelę palikusių futbolininkų „Alkmaar“ dabar gresia ir griežtesnės sankcijos. Visgi klubas teisinasi, jog žaidėjai ir treneriai taip pasielgė ne protestuodami prieš teisėjo sprendimą, o todėl, kad nebesijautė saugūs aikštelėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius