Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 05 29

Šiauliečiai plušo profesionalaus Anglijos regbio žaidėjo surengtoje treniruotėje

Jamesas Percivalas – profesionalus Anglijos regbio žaidėjas, šiuo metu ginantis „Worcester Warriors“ ekipos garbę. Grėsmingai atrodantis ir galingai sudėtas 30 metų 197 cm ūgio ir 117 kilogramų svorio regbininkas į treniruotę susirinkusius šiauliečius regbio žaidėjus ir trenerius nustebino paprastumu ir nuoširdumu. Per kelias valandas trukusią treniruotę svečias susirinkusiems perdavė nemažai regbio gudrybių.
Jamesas Percivalas
Jamesas Percivalas / warriors.co.uk nuotr.
Temos: 1 Regbis

Aiškiai ir paprastai

Šiuo metu su iš Panevėžio kilusia širdies drauge Lietuvoje viešintis J.Percivalas net ir atostogų metu negali likti sporto nuošalyje. Panevėžyje pažiūrėjęs antros lygos mačą tarp Panevėžio ir Klaipėdos komandų jis sudarė treniruočių planą, kuris padėtų lietuviams labiau tobulėti, elementarius veiksmus aikštelėje atlikti kokybiškiau ir paprasčiau.

Atrodo tai paprasti dalykai, kuriuos visi žinome, bet Jamesas labai smulkiai ir labai tiksliai paaiškino, kaip kiekvieną veiksmą reikia atlikti ir kodėl būtent taip, o ne kitaip reikia daryti. 

J.Percivalas susisiekė su Lietuvos regbio federacijos atstovais, o pastarieji perdavė žinią šiauliečiams, kurie entuziastingai sutiko naujieną, jog galės pasisemti patirties iš profesionalaus regbio žaidėjo. Federacijos atstovo Simo Banio ir regbio trenerio Edmundo Ščavinsko iniciatyva – J.Percivalas atsidūrė Šiauliuose.

Antroje linijoje rungtyniaujantis J.Percivalas yra vadinamas tiek atakų, tiek ir gynybos specialistu. Apie 30 vaikinų iš Šiaulių miesto regbio klubų ištempę ausis klausėsi trumpos teorinės dalies, o po to liejo prakaitą praktinėje treniruotės dalyje.

Teorinėje dalyje susirinkusius sužavėjo sportininko paprastumas ir nuoširdumas, kai pasakodamas apie savo regbio karjerą jis prisipažino, kad būtent regbis jam padėjo rasti vietą visuomenėje. Nors per karjerą patyrė daug traumų, regbį jis vadina unikalia sporto šaka, kuri vienija žaidėjus. Regbis jam padėjo tapti gerbiamu ir mylimu.

Nors svečio apranga nebuvo tinkama treniruotei, išėjus į lauką jis entuziastingai pats rodė visus veiksmus, judesius. Daugiausia dėmesio sportininkas skyrė kamuolio perdavimams, taip pat kamuolio perdavimams po kontakto su varžovu ir žaidimo ant žemės po susidūrimo su priešininku. Gynybos srityje jis vaikinams išdėstė bendrą komandinės gynybos taktiką.

„Atrodo tai paprasti dalykai, kuriuos visi žinome, bet Jamesas labai smulkiai ir labai tiksliai paaiškino, kaip kiekvieną veiksmą reikia atlikti ir kodėl būtent taip, o ne kitaip reikia daryti. Kaip bėgti į priekį su kamuoliu, koki greičiu. Tai paprasti, bet esminiai dalykai. Jis visiems padarė labai didelį įspūdį. Tikiuosi, kad treniruotėje dalyvavę vaikinai jo patarimus įsimins ir patys tiksliau žais rungtynių metu“, – pasakojo E.Ščavinskas.

Džeimso Persivalio karjera

J.Percivalo vardas regbio pasaulyje garsėti pradėjo, kai jis tapo Velso mokyklų U-18 rinktinės lyderiu, o 2004 metais su Anglijos U-21 rinktine laimėjo Šešių nacijų „Grand slam“ turnyrą. Demonstruodamas puikią formą jis buvo pakviestas į „Worcester Warriors“ komandą.

2005 metų vasarą jis perėjo į „Northampton Saints“ ekipą, tačiau netrukus dėl draugiškų rungtynių metu lūžusio kaklo slankstelio turėjo praleisti visą sezoną. Žaidėjui buvo paralyžuota ranka, tačiau valingas ir fiziškai pajėgus sportininkas sparčiai sveiko bei veržėsi į aikštę.

2006-07 metų sezone daugiausia laiko J.Percivalas praleido „Bedford Blues“ komandoje, kuriai buvo paskolintas, jog gautų daugiau žaidybinio laiko ir visiškai atsistatytų po traumos.

2007 metais jis persikėlė į „Harlequins“ komandą ir padėjo jai puikiai pasirodyti „Gineso“ čempionate ir „Haineken“ taurės varžybose.

2011 metais J.Percivalas sugrįžo į komandą, kurioje pradėjo profesionalo karjerą. „Worcester Warriors“ klube jis rungtyniauja ir šiuo metu.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius