-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 17

Šiaulių regbio akademija – naujas Lietuvos regbio etapas

Nuo rugsėjo 1-osios Šiaulių Vijolių vidurinė mokykla tapo sporto gimnazija, kuri ruoš talentingus aukšto meistriškumo sportininkus. Jų tarpe didelis vaidmuo bus skiriamas regbininkams, nes būtent čia įsikūrė Lietuvos regbio akademija.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Sauliaus Čirbos nuotr.
Temos: 2 Regbis Šiauliai

„Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė patenka tarp 12-os stipriausių Europoje ir 2015 metais sieks iškovoti kelialapį į 2016 metų Olimpines žaidynes. Manau dar didesnės galimybės yra kovoti dėl kelialapio į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes, nes tuometinės rinktinės kandidatai, 12-14 metų sportininkai jau dirba pagal specialią talentų rengimo programą“, – teigė Lietuvos regbio federacijos prezidentas Rytis Davidovičius.

Šiaulių miesto savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Gintaras Jasiūnas džiaugėsi, kad geriausi šalies sportininkai turės puikią galimybę suderinti sportą ir mokslą.

„1991 metais panašios sporto mokyklos veikė Panevėžyje ir Šiauliuose. Jų veikla buvo sustabdyta ir Lietuvoje nebebuvo specializuotos sporto mokyklos. Sporto gimnazija suteikia galimybę geriausiems atletams sportuoti du kartus į dieną, neapleidžiant mokslų. Čia bus surinkti geriausi šalies sportininkai, kurie bus ruošiami aukščiausiam lygiui“, – sakė G.Jasiūnas.

Sauliaus Čirbos/LRF nuotr./Regbio akademija Šiauliuose
Sauliaus Čirbos/LRF nuotr./Regbio akademija Šiauliuose

G.Jasiūnas taip pat pridūrė, kad tokios gimnazijos atsiradimas nebūtų įmanomas be valstybės pritarimo: „Didžiausia kliūtis įkūriant gimnazija – teisinės bazės nebuvimas. Geros politinės valios dėka ji buvo sukurta ir gimnazija pradėjo savo veiklą“.

Šiuo metu Lietuvos regbio akademijoje sportuoja 20 jaunuolių, kuriuos treniruoja du aukšto lygio treneriai Sigitas Kukulskis ir Tomas Zibolis. Sportininkai į akademiją atvyko iš įvairių Lietuvos miestų, jie kasdien sportuoja po du kartus, o savaitgaliais išvyksta ginti savo klubų garbę, kuriems ir priklauso.

Ateityje regbio akademijos rinktinės dalyvaus tarptautiniuose turnyruose, o sulaukę 18-19 metų geriausieji jau galės ginti Lietuvos regbio-7 jaunių rinktinės (iki 19 metų) garbę Europos čempionate. 

„Regbio akademijos tikslas yra labai aiškus – paruošti kaip galima daugiau Lietuvos regbio rinktinių narių, kurie siektų aukštumų tarptautinėje arenoje“, – pabrėžė R.Davidovičius.

„Niekam ne paslaptis, kad Šiauliai yra Lietuvos regbio sostinė. Čia dirba geriausi šio sporto specialistai. Regbis-7 tapo olimpine sporto šaka, todėl tikimės, kad šioje akademijoje bus užauginti olimpinių žaidynių dalyviai. Teorinių vilčių yra patekti jau į Rio de Žaneiro olimpiadą, bet tai bus sudėtinga. Tikiu, kad Lietuvos regbio rinktinė tikrai dalyvaus kitose olimpinėse žaidynėse Tokijuje. To mes ir sieksime“, – pasakojo G.Jasiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius