-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sočio parolimpinių žaidynių uždarymas: ukrainietei čempionei liepta nusivilkti marškinėlius su užrašu „Taika“

Sekmadienį vykusioje Sočio parolimpinių žaidynių uždarymo ceremonijoje Ukrainos sportininkei Liudmilai Pavlenko liepta nusivilkti marškinėlius, ant kurių rusų ir anglų kalbomis švietė užrašas „Taika“, praneša Tvn24.pl. Olimpiados čempionė tai daryti atsisakė, ją stojo ginti ir kiti olimpiečiai, tad galų gale jai leista vėliavą nešti su tokiais marškinėliais.
Liudmila Pavlenko per Sočio parolimpinių žaidynių uždarymą
Liudmila Pavlenko per Sočio parolimpinių žaidynių uždarymą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ukrainietiškas portalas BBC News skelbia, kad per uždarymo ceremoniją, kuri sutapo su neteisėtu referendumu Kryme, Ukrainos biatlonininkė L.Pavlenko nešė savo šalies vėliavą pasipuošusi marškinėliais su užrašu „Taika“ rusų ir anglų kalbomis.

Ukrainos Tautinio neįgaliųjų sporto komiteto atstovės Natalijos Garač teigimu, ceremonijos organizatoriai reikalavo, kad moteris marškinėlius nusirengtų, kadangi tai esą politinis manifestas, susijęs su įvykiais Ukrainoje.

Tačiau olimpinį auksą laimėjusi moteris atsisakė tai padaryti ir pareiškė negalėsianti iš viso nešti vėliavos be šių marškinėlių. Ją palaikė ir kolegos iš kitų šalių, organizatoriams tvirtinę, kad nieko netinkamo žodyje taika nėra.

Ukrainos rinktinė iš Sočio parolimpinių žaidynių grįžo su turtinga 25 medalių kolekcija: iš jų 5 aukso, 9 sidabro ir 11 bronzos apdovanojimų. Bendroje įskaitoje ukrainiečiai pagal laimėtų medalių skaičių liko ketvirti – po rusų, vokiečių ir kanadiečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius