-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisėjavimu nusivylę pietų korėjiečiai griebėsi peticijos: nesąžiningumo nemato tik Rusija

Jau kelioms dienoms pasaulyje netylant komentarams, kad Pietų Korėjos šokėja ant ledo Yuna Kim buvo tiesiog apiplėšta ir iš tiesų nusipelnė aukso medalio, jos tautiečiai ėmėsi veiksmų. Peticijų svetainėje užregistruota peticija dėl nesąžiningo šokėjų ant ledo teisėjavimo, iškart sukėlė šalininkų dėmesio – change.org veikla buvo sutrikdyta.
Yuna Kim sugrįžo po dvejų metų pertraukos
Yuna Kim sugrįžo po dvejų metų pertraukos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Peticiją, pavadintą „Šokių ant ledo moterų teisėjavimo įvertinimas ir prašymas dar kartą įvertinti Sočio žaidynėse“, jau pasirašė beveik 2 milijonai žmonių. Daugiausia jų – sidabrą iškovojusios pietų korėjietės tautiečiai. Tiesa, peticijos organizatoriai pabrėžia, kad sistema nesąžininga iš esmės.

Auksą iškovojusi rusė A.Sotnikova įveikė savo artimiausią varžovę, kuri pirmavo po trumposios programos, 5 taškais. Jos laisvoji programa buvo įvertinta 149,95 balo. A.Sotnikova net 18,32 balo pagerino savo asmeninį rekordą.

„Tai ne dėl Yuna Kim, tačiau dėl sąžiningos konkurencijos olimpinėse žaidynėse“, – peticijoje teigia organizatoriai. Peticijoje pateikiama įtakingų šokėjų ant ledo ir žurnalistų vertinimų, kurie po varžybų stebėjosi rusės triumfu.

„Šį nesąžiningumą stebi visas pasaulis, išskyrus Rusiją. Rusai turi pripažinti, kad A.Sotnikova įsirašė į istoriją, tačiau tai padarė šališkumo ir neteisingo teisėjavimo dėka ir teisybė turi būti atstatyta“, – peticiją užbaigė rengėjai.

Ketvirtadienį Sočio dailiojo čiuožimo konkurse triumfavusi ir džiaugsmo ašaras liejusi rusė Adelina Sotnikova šlove džiaugėsi neilgai. Čiuožėjos ant ledo laimės akimirkas temdo įtarimai dėl galimo subjektyvaus teisėjavimo. Vienas iš devynių teisėjų, skyrusių balus 17-metei atletei, jau turi savo karjeroje bandymo surežisuoti varžybas dėmę.

Peticiją galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius