Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4 valandos prieš N.Džokovičių – 18-metis kroatas metė rimtą iššūkį čempionui

Vieno perspektyviausių savo kartos tenisininkų Dino Prizmičiaus (ATP-178) debiutas „Australian Open“ turnyre gal ir nesibaigė pergale, tačiau 18-metis jaunuolis save teniso pasauliui pristatė mesdamas labai rimtą iššūkį pirmai planetos raketei.
Dino Prizmičius ir Novakas Džokovičius
Dino Prizmičius ir Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Melburne titulą ginantis ir jau net 11-tosios „Australian Open“ karūnos siekiantis Novakas Džokovičius (ATP-1) pirmajame vyrų vienetų varžybų etape po 4 valandas ir 1 minutę trukusio maratono 6:2, 6:7(5), 6:3, 6:4 palaužė Dino Prizmičių (ATP-178).

Vos 18-os metų jaunuolis į pagrindinį turnyrą pateko įveikdamas tris varžovus atrankoje ir nors burtai jam buvo negailestingi, į centrinį Rod Laverio kortą žengęs kroatas atrodė pasiruošęs didžiajai teniso scenai.

Įspūdingą ištvermę ir savo amžiui nebūdingą brandą demonstravęs D.Prizmičius antrajame susitikimo sete išplėšė pratęsimą, kuriame išsiveržė į priekį 6:2.

Geriausias planetos tenisininkas atsakė trimis laimėtais taškais, tačiau ketvirtuoju bandymu Kroatijos teniso talentas galiausiai triumfavo šioje partijoje.

Praėjusiais metais „Roland Garros“ jaunių pirmenybes laimėjęs D.Prizmičius trečiajame sete netgi pirmavo su break'o persvara, tačiau šiek tiek apleidusios jėgos neleido išlaikyti pranašumo, o setą Novakas uždarė keturiais geimais be atsako. Ketvirtajame sete serbas greitai susikūrė solidų pranašumą ir pateko į antrąjį varžybų ratą.

„Mano varžovas nusipelnė absoliučiai visų aplodismentų ir visų pagyrų, kurių šiandien susilaukė. Jis nuostabus žaidėjas, labai brandus savo amžiui. Tai yra Dino momentas ir ši pergalė tikrai galėjo būti jo kišenėje“, – iš karto po mačo kalbėjo Džokovičius, atidavęs pagarbą varžovui.

Beje, Serbijos teniso titanui tai buvo ilgiausias „Didžiojo kirčio“ pirmojo etapo susitikimas jo karjeroje. Atvirosiose Australijos pirmenybėse jam tai buvo jau 29-toji pergalė.

Antrajame etape Nolės lauks vienas iš kortų šeimininkų – Alexei Popyrinas (ATP-43) arba Marcas Polmansas (ATP-156).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius