Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aiškėja tolimesni R.Nadalio sezono planai – žais „Laver Cup“ turnyre

Potencialiai paskutinį karjeros sezoną žaidžiantis legendinis Ispanijos tenisininkas Rafaelis Nadalis (ATP-512) dėlioja tolimesnius šių metų planus – įsipareigojo žaisti komandiniame „Laver Cup“ turnyre.
Rafaelis Nadalis ir Rogeris Federeris „Laver Cup“ turnyre 2019 metais
Rafaelis Nadalis ir Rogeris Federeris „Laver Cup“ turnyre 2019 metais / „Scanpix“ nuotr.

Buvusi pirmoji planetos raketė ir net 22 „Didžiojo kirčio“ titulų savininkas R.Nadalis rugsėjo mėnesį padės Europos rinktinei „Laver Cup“ pirmenybėse, kurios šiemet vyks Vokietijos sostinėje Berlyne.

37-erių veteranui tai bus ketvirtasis „Laver Cup“ turnyras karjeroje. Jis taip pat žaidė 2017 metais Prahoje, 2019 metais Ženevoje bei 2022 metais Londone – pastarąjį kartą jis į kortą žengė poroje su Rogeriu Federeriu, kuriam tai buvo atsisveikinimas su tenisu.

„Šioje karjeros stadijoje noriu pasinaudoti kiekviena galimybe ir išnaudoti ją maksimaliai. Žaidimas komandoje visuomet atneša įspūdingas patirtis ir aš tuo labai mėgaujuosi. Nekantrauju vykti į Berlyną ir padėti Europos rinktinei susigrąžinti titulą“, – kalbėjo tenisininkas.

Europos komandoje R.Nadalis prisijungs prie kitų teniso žvaigždžių iš Senojo žemyno – Carloso Alcarazo (ATP-3), Daniilo Medvedevo (ATP-4) bei Alexanderio Zverevo (ATP-5).

Pasaulio rinktinę, kuri „Laver Cup“ taurę į viršų kėlė pastaruosius du metus, į priekį turėtų vesti Alexas De Minauras (ATP-11), Tayloras Fritzas (ATP-13) bei Tommy Paulas (ATP-16).

R.Nadalis į ATP turą po pilvo raumens patempimo ir nugaros traumos sugrįžo praėjusią savaitę Barselonoje, o dabar ruošiasi Madrido „Masters“ pirmenybių startui.

Ispanijos tenisininko pranešimas apie dalyvavimą „Laver Cup“ varžybose indikuoja, kad grunto karalius planuoja žaisti pilną ATP sezoną ir nesustoti tiek Paryžiaus olimpinėmis žaidynėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius