Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brisbene – R.Nadalio skausmai ir pralaimėtas 3,5 valandos mūšis

Brisbene (Australija) į ATP turą po metų pertraukos sugrįžęs Rafaelis Nadalis (ATP-672) vyrų vienetų pirmenybėse patyrė nesėkmę ketvirtfinalyje, tačiau kur kas daugiau rūpesčių tenisininkui turėtų kelti ne rezultatas, o atsinaujinusios sveikatos problemos.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vienas geriausių visų laikų tenisininkų po 3 valandas ir 26 minutes trukusio maratono 7:5, 6:7(6), 3:6 nusileido kortų šeimininkui Jordanui Thompsonui (ATP-55), nors pergalę antrajame sete jau beveik turėjo savo kišenėje.

Iš pradžių Rafa pirmaudamas 5:4 susikūrė pirmąjį match point'ą paduodant varžovui, tačiau sėkmingai nesugebėjo suvaldyti oponento pasiūlyto aukšto kamuoliuko ir jį pasiuntė į užribį.

Pratęsime situacijos šeimininkas ir vėl buvo Ispanijos teniso legenda, kuris turėjo dar du match point'us rezultatui esant 6:4, bet tuomet atliko neišprovokuotą klaidą, o netrukus solidų išpuolį surengė J.Thompsonas.

Sparnus užsiauginęs australas po keleto akimirkų sužaidė dar du fantastiškus taškus ir išplėšė lemiamą partiją, kurioje pirmasis nulaužė varžovo padavimus ir iškovojo vieną skambiausių pergalių savo karjeroje.

Trečiajame sete skausmus šlaunies srityje pajutęs R.Nadalis trumpam paliko kortą medicininei pertraukėlei. Grunto karalius galėjo tęsti dvikovą, tačiau tenisininko judėjimas korte buvo ribotas.

Po susitikimo vykusioje spaudos konferencijoje 37-erių veteranas situacijos nedramatizavo. Nors praėjusiais metais „Australian Open“ turnyre jis patyrė sunkią klubo traumą, ispanas viliasi, kad dabar atsiradę skausmai galėjo tik būti nuovargio pasekmės.

„Skausmą pajutau panašioje kūno vietoje kaip ir praėjusiais metais, bet dabar atrodo, kad tai daugiau raumuo, o ne sausgyslė. Raumenys atrodo pavargę. Prieš metus mane pervėręs skausmas buvo itin stiprus, šiandien nieko panašaus. Tačiau, kai kažką pajunti panašioje vietoje, iš karto pasidarai atsargesnis ir labiau išsigandęs. Žiūrėsiu, kaip jausiuosi atsikėlęs rytoj ryte. Tikiuosi, kad pavyko išvengti rimtų sužeidimų ir galėsiu treniruotis kitą savaitę bei pasirodyti Melburne“, – kalbėjo Rafa.

Beje, J.Thompsonas ispaną šiame turnyre įveikė du kartus – pergalę Australijos atstovas pasiekė ir dvejetuose, kur su Maxu Purcellu įveikė R.Nadalį ir Marcą Lopezą.

Pirmojo ATP titulo savo karjeroje siekiantis 29-erių tenisininkas pusfinalyje žais prieš bulgarą Grigorą Dimitrovą (ATP-14). Kitą pusfinalio porą Brisbene sudarys Holgeris Rune (ATP-8) ir Romanas Safiullinas (ATP-39).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius